• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Duitse beurs Panorama wil locatie verhuizen naar voormalig vliegveld

Duitse beurs Panorama wil locatie verhuizen naar voormalig vliegveld

Door Caitlyn Terra

12 sep. 2019

Modebeurs Panorama wil het evenement verplaatsen naar het voormalige vliegveld Berlijn Tempelhof. Dit meldt managing director Jörg Wichmann tegen Textilwirtschaft. Wichmann wil op de locatie een nieuw concept introduceren onder het motto ‘Rebel with a cause’.

Update donderdag 12 september 10:40: Panorama Berlijn bevestigt in een persbericht dat de beurs samen met Selvedge Run in januari 2020 plaats zal vinden op het terrein van voormalig vliegveld Tempelhof.

De plannen van Wichmann zijn door Panorama nog niet bevestigd tegen FashionUnited DE. In januari meldde Wichmann al dat Panorama wellicht een nieuwe locatie kreeg en dat alle beurzen Selvedge Run, Premium, Seek en Neonyt mee zouden verhuizen. Dit wordt op dit moment niet bevestigd door de andere beurzen.

Afgelopen januari meldde Wichmann nog: “We hebben de kans om Berlijn opnieuw in te richten als modebestemming. We zullen contact opnemen met alle betrokkenen om de mogelijke modellen en scenario’s te bespreken. Alle opties liggen op tafel.” Luchthaven Tempelhof bood van 2009 tot en met 2014 al onderdak aan Bread & Butter. Sinds de stop van deze beurs werden de hallen van de luchthaven gebruikt als onderdak voor vluchtelingen.