• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Kijken: hoogtepunten Kingpins Amsterdam in beeld en video

Kijken: hoogtepunten Kingpins Amsterdam in beeld en video

Door Anne Buis

18 apr 2016

Beurzen

Het was de vijfde editie van denimbeurs Kingpins, die gehouden werd in de Gashouder op Westergasterrein in Amsterdam. In het ronde gebouw presenteren de beste denimweverijen en fabrieken hun nieuwste innovaties en denimstoffen. Daarnaast debuteerde de zusterbeurs Why van Kingpins in het naastgelegen Transformatorhuis. FashionUnited zet de hoogtepunten in beeld en video op een rij.

Deniminnovaties: lasermotieven van Iberlaser

Deniminnovaties: indigo verfproces van Tines Egara

Kingpins Seminar: WSGN - Trends in denim A/W 17/18

Op de ronde tafel werden zes verschillende trends uitgelicht. Voor mannen waren er pleated chinos, een quilted denim bomberjack en de wijde crop style. Vrouwen kunnen zich verheugen op militaire stijlen, de poncho en de wijde cropped pant. De deelnemers, onder wie Kings of Indigo-oprichter Tony Tonnaer en Pacific Jeans-directeur Syed Mohammed, beaamden dat skinny jeans op zijn retour is.

Duurzaamheid: Roadmap to Rational Denim

Duurzaamheid was een van de belangrijkste thema’s tijdens deze editie van Kingpins, Archroma introduceerde de ‘Roadmap to Radional Denim’, een samenwerkingsproject van fiber specialistLenzin, textielproducent Royo en chemical specialist Garmon. Het concept deelt kennis over hoe jeans duurzaam kan worden geproduceerd met zo weinig mogelijk schade voor de omgeving. “We kunnen leven zonder denim, maar niet zonder water,” zei Miguel Sánchez, head of global business development van Archroma.

Virtuele tours van Kingpins en Why by Kingpins

Kingpins Hongkong en Kingpins New York vinden plaats in mei.

Lees meer over de sfeer op de Amsterdamse editie: Kingpins: “Het gaat om netwerken, innovaties en ideeën uitwisselen”

Beeld en video: FashionUnited


KINGPINS
Kingpins Show
why by kingpins