• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Kingpins lanceert nieuw conferentie concept in Amsterdam

Kingpins lanceert nieuw conferentie concept in Amsterdam

Door Yasmine Esser

4 feb. 2015

Beurzen

De denimindustrie moet een enorme verandering ondergaan, wil de sector nog succesvol zijn in 2029, vindt Andrew Olah, oprichter van denimbeurs Kingpins. De organisatie van de beurzen in Los Angeles, New York, Hongkong en Amsterdam, komt daarom met een nieuw conferentie concept: the Transformers.

Kingpins organiseert het programma met lezingen in samenwerking met House of Denim, het Nederlandse platform voor vakmanschap en innovatie in de denimindustrie, waar ook de Jean School onder valt.

The Transformers wordt op 17 april gelanceerd tijdens de Amsterdams Denim Days op het Westergasterrein, op de Blueprint locatie. Blueprint, een onderdeel van de Modefabriek, organiseert een tweedaagse beurs voor de denim addicted consument. Op het evenement kunnen consumenten niet alleen collecties bekijken, maar zich ook laten inspireren door films, boeken, workshops en een vintagemarkt. Verder is er voorlichting over de denimcultuur, een denimarchief en geeft de Jean School presentaties.

Het conferentie programma richt zich op denimprofessionals die zich inzetten voor het creëren, implementeren en het delen van de veranderingen die moeten gebeuren om de jeansindustrie milieuvriendelijker, sociaal verantwoordelijk en financieel gezond te maken in 2029.

Water onderwerp eerste conferentie Kingpins

De eerste editie van the Transformers zal gaan over het gebruik van water in de denimindustrie. "Een spijkerbroek vereist enorme hoeveelheden water in alle stadia van het productieproces. Transformers zijn degenen die ons nieuwe technologieën en alternatieve productiemethoden bieden, om het waterverbruik in de jeansindustrie aanzienlijk te verminderen," zegt Mariette Hoitink, mede-oprichter van House of Denim en oprichter van Fashion recruitment & consultancy bureau HTNK, in een persbericht. "We moeten actief op zoek naar nieuwe technieken en ons inzetten voor de ontwikkeling daarvan."

Tijdens de conferentie komen onderwerpen als vezels, stoffen en afwerkingen aan het woord. Deelnemende bedrijven zijn onder andere Crailar uit Canada, ITV Denim uit Italië en Royo uit Spanje.

Dit voorjaar komt de van oorsprong Amerikaanse beurs met denimweverijen, textielfabrikanten, vezelspecialisten en knopenfabrikanten voor de derde keer naar Amsterdam.