• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Kleine Fabriek stopt, geen nieuwe editie januari 2018

Kleine Fabriek stopt, geen nieuwe editie januari 2018

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Kindermodebeurs 'Market by Kleine Fabriek' stopt. In januari 2018 zal geen nieuwe editie plaatsvinden. De zomereditie in juli van dit jaar was daarmee de laatste. Dat bevestigt directeur Lucel van den Hoeven aan FashionUnited. "De kindermodemarkt is de afgelopen jaren dusdanig veranderd dat we ons steeds vaker afvroegen of we wel door moesten gaan met het organiseren van een kindermodebeurs in deze vorm."

Hoewel de organisatie van Kleine Fabriek volgens Van den Hoeven nog steeds rendabel was, trok de beurs steeds minder bezoekers. Het aantal zelfstandige retailers in kindermode is de afgelopen tien jaar immers sterk uitgedund. Met deze beslissing van de Modefabriek-organisatie komt een einde aan de laatste vakbeurs voor kindermode in Nederland. Een beurs die ook veel internationale merken trok. Van den Hoeven: "Het is erg jammer om afscheid te nemen van dit evenement. We hebben de meeste exposanten telefonisch geïnformeerd en iedereen vindt het spijtig." Een hoekje kindermode op de Modefabriek ziet hij niet zitten. "Een aantal exposanten heeft dat ook geopperd, maar dat past niet. Niet in het concept van de Modefabriek en ik heb er ook simpelweg geen ruimte voor."

Geen nieuwe editie kindermodebeurs Market by Kleine Fabriek

Van den Hoeven vindt het belangrijk dat Kleine Fabriek op een hoogtepunt stopt. "Bedrijfs-economisch was het verantwoord om nog even door te gaan, er waren voldoende exposanten. Ik ben heel erg trots op de Kleine Fabriek en volgens mij was het het mooiste evenement van de branche. Dat wil ik graag zo houden."

De directeur van de Modefabriek-organisatie sluit niet uit dat er in de toekomst nog eens een evenement voor kindermode komt. "We zijn met diverse nieuwe projecten bezig." Het gaat dan ook om evenementen voor consumenten zoals de Denim Days in Amsterdam, in samenwerking met de organisatie van denimvakbeurs Kingpins, en waarvan binnenkort de eerste editie in New York plaatsvindt. Van den Hoeven: "Dat soort activiteiten willen we uitbreiden." Zo is de Modefabriek organisatie ook betrokken bij de conceptontwikkeling van het jaarlijkse evenement voor lezers van tijdschrift Linda.

Kindermodebeurs Kleine Fabriek kreeg vorig jaar een nieuwe impuls en werd omgevormd tot Market by Kleine Fabriek. In het nieuwe beursformat was meer aandacht voor het product. Tevens besloot de organisatie om de kindermodebeurs tegelijk met de Modefabriek te laten plaatsvinden in de hoop beide beurzen aantrekkelijker te maken voor bezoekers uit het buitenland. En ook om overlapping met andere internationale beurzen te voorkomen. De belangrijkse vakbeurzen voor kindermode in Europa zijn nu nog te vinden in Florence, Parijs en Berlijn.

Foto's: Market by Kleine Fabriek website

Kleine Fabriek
MARKET by kleine fabriek
Modefabriek