• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Modefabriek lanceert nieuw evenement ‘Off South by Modefabriek’ op 8 juli

Modefabriek lanceert nieuw evenement ‘Off South by Modefabriek’ op 8 juli

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

De Modefabriek-familie breidt uit. De organisatie meldt telefonisch aan FashionUnited dat het deze zomer, op de eerste dag van Modefabriek op 8 juli, een nieuw evenement host genaamd ‘Off South by Modefabriek’. Het event moet een meet-up zijn voor front running stores and brands.

“We vonden dit het moment om een nieuw evenement te starten,” aldus CEO Lucel van den Hoeven telefonisch tegen FashionUnited. ‘Off South’ zal plaatsvinden op de maandag van Modefabriek in Temp., een tijdelijke locatie in Amsterdam. “Een ontspannen B2B hangout met een hoge People2People-factor, speciaal voor dit ‘new generation’ segment”, aldus het persbericht omtrent het nieuwe evenement. Van den Hoeven meldt dat Off South vooral zal gaan om het delen van informatie, storytelling en elkaar ontmoeten. De Modefabriek CEO benadrukt dat het geen beurs is. “Het woord beurs dekt de lading niet.” Het evenement richt zich op ‘een breakout selectie streetwear, sportswear, denim en ‘new classics’. Bij new classics moet gedacht worden aan merken zoals Kappa die al jaren actief zijn maar heel goed in het genoemde segment passen. Het evenement verwacht rond de vijftig nationale en internationale merken te kunnen verwelkomen, maar de gesprekken hierover lopen nog, aldus Van den Hoeven. Namen worden pas in een later stadium bekendgemaakt.

‘Off South by Modefabriek’ nieuw eendaags evenement van modebeurs

’Off South’ vindt van half twaalf ‘s ochtends tot half tien ‘s avonds plaats. Bezoekers van Modefabriek kunnen een shuttle service nemen naar de locatie. Van den Hoeven verwacht dat periodiek, tussen elke tien en vijftien minuten, van de service gebruik gemaakt kan worden, maar de planning ligt nog niet in zijn geheel vast.

Off South zal in een ‘rauw, informele en creatieve setting met muziek, eten en drinken plaatsvinden. De naam ‘Off South’ is samengesteld met de gedachte dat het evenement in Amsterdam Zuid plaatsvindt en dat het evenement als een soort ‘side dish’ of afslag en dus ‘off road’ van Modefabriek gezien kan worden, aldus Van den Hoeven.

Een dag vóór ‘Off South’ debuteert ook een ander denim, streetwear en sportswear evenement in Nederland: Blue Sunday. Blue Sunday is het nieuwe evenement van de organisatie van kindermodebeurs Sunday School en zal op 7 juli in De Fabrique in Maarssen plaatsvinden. Van den Hoeven kan niet inhoudelijk ingaan op Blue Sunday aangezien dat ook de eerste editie nog moet beleven, maar geeft aan het positief te vinden als mode meer gaat leven in Nederland.

De entree voor Off South is gratis voor professionals. Het nieuwe evenement vindt plaats in Temp. aan Burgemeesterweeshuispad 301 in Amsterdam. Een passe-partout voor Off South + Modefabriek kost 17,50 aan de deur. Modefabriek vindt deze zomer editie voor het eerst plaats op maandag en dinsdag, in plaats van zondag en maandag. Op 8 en 9 juli is de modebeurs weer in evenementenlocatie de RAI in Amsterdam te vinden.

Beeld: FashionUnited

Modefabriek
off south by modefabriek
TRADEFAIRSEASON