• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Neonyt stimuleert de paradigmaverschuiving in de modewereld verder

Neonyt stimuleert de paradigmaverschuiving in de modewereld verder

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Progressieve ontwerpen op de plank, change of fashion op de agenda: Als 's werelds grootste vakbeurs voor sustainable fashion zal de Neonyt in het Kraftwerk Berlin van 2 tot 4 juli 2019 de veranderingen in de mode verder stimuleren. Met een goede balans tussen toonaangevende merken en nieuwkomers presenteert de zomereditie van Neonyt spannende labels die zich richten op de toekomst van de mode-industrie en een duurzame levensstijl weerspiegelen.

De roep om een dringend noodzakelijke verandering in de modebranche wordt steeds luider in het licht van zwaarwegende kerncijfers. De wereldwijde verkoop van kleding is in de afgelopen 15 jaar verdubbeld van 50 naar 100 miljard stuks*. Het enorme productievolume van de fast fashion gaat gepaard met een enorm waterverbruik door de industrie: Voor de productie van een enkel T-shirt kan maar liefst 2700 liter** nodig zijn. In totaal vult de mode-industrie 32 miljoen Olympische zwembaden*** met zijn jaarlijkse waterverbruik en is daarmee een van de meest intensieve industriële sectoren in termen van waterverbruik. Deze zomer bespreekt de Neonyt de ernstige effecten van de modeproductie op zee, land en mensen. Het gaat met name over het grote verbruik van hulpbronnen door de mode-industrie en maakt "water" tot het hoofdthema van het jaar 2019. Neonyt draagt in het julinummer nieuwe oplossingen voor een duurzame modeproductie aan, presenteert voortrekkerslabels met innovatieve concepten en eigentijdse collecties en laat internationale opinieleiders hun zegje doen.

Vooruitstrevende denkers, pioniers en nieuwkomers

De tweede uitgave van de Neonyt in het Kraftwerk Berlin lijkt met een zeer sterke acte de presence te komen. Het aantal inschrijvingen staat nu al op het niveau van januari. Toonaangevende fair fashion-merken hebben al aangegeven dat ze zullen komen. Onder hun gelederen zijn merken als Bleed, Dedicated, Degree Clothing, Ecoalf, Erdbär, Jan´n June, Langer Chen, Lanius, Les Racines du Ciel, Lovjoi, Melawear, Mud Jeans, Nat-2, People Tree, Pyua, Recolution, Rhumaa, SKFK en Wunderwerk. Daarnaast verrijken veelbelovende jonge modemerken en nieuwe exposanten het aanbod, zoals Derbe Hamburg, Komana, Vatter en Yuna Miray. Het assortiment van de Neonyt Trade Show omvat niet alleen DOB, HAKA en Kids, maar ook performance wear, schoenen, accessoires, sieraden en beauty.

Op 3 en 4 juli zal de Fashionsustain-conferentie bovendien veel stof tot nadenken bieden en met concrete initiatieven komen om de uitdagingen aan te gaan waar de mode-industrie zich voor gesteld ziet. Naast het hoofdthema water staan vooral vraagstellingen en aanbevelingen tot actie voor de detailhandel op de agenda.

Nieuw op de Neonyt: CAD/CAM van Gemini

Met Gemini CAD Systems presenteert een van 's werelds meest vooraanstaande technologieleveranciers voor de mode-industrie zich op de Fashionsustain op de bovenste verdieping van het Kraftwerk Berlin. De activiteiten van Gemini omvatten onderzoek, ontwikkeling en implementatie van software, hardware en workflow-oplossingen met een focus op CAD en CAM in de snijruimte. Daarbij ontwikkelt Gemini intelligente technologieën die een grotere efficiëntie en een besparing van middelen mogelijk maken. Gemini-toepassingen worden door tienduizenden bedrijven over de hele wereld gebruikt om het water- en energieverbruik te verminderen, grondstoffen te besparen en de milieuvervuiling terug te dringen. Ook al op de Texprocess, de toonaangevende internationale vakbeurs voor de textielverwerking, die vorige week in Frankfurt plaatsvond, was Gemini sterk vertegenwoordigd. “Voor ons speelt netwerken met de kleding- en mode-industrieën een zeer belangrijke rol, dus in juli laten we met verschillende partners een microfactory zien op 's werelds grootste vakbeurs voor duurzame mode, de Neonyt, als onderdeel van de Berlin Fashion Week", aldus Luca Traian, CEO van Gemini.

Op het snijvlak tussen technologie en duurzaamheid

Digitalisering en individualisering - de huidige megatrends in de mode-industrie - bieden grote kansen voor een duurzamere productie. Het Bundesumweltministerium (federaal ministerie van milieu) heeft hierover onlangs een nieuw rapport in ontvangst genomen van de Wissenschaftliche Beirat Globale Umweltveränderungen (WBGU, Duitse adviesraad voor wereldwijde verandering). Het Beratergremium der Bundesregierung (raadgevend comité federale overheid) analyseert de verbanden tussen digitalisering en duurzaamheid en ontwikkelt aanbevelingen voor actie en onderzoek. De centrale eis van de WBGU is om de digitale verandering een zodanig vorm te geven, dat deze als hefboom en ondersteuning voor duurzaamheid kan dienen.

Hoe meer fysieke processen in de waardeketen digitaal worden geoptimaliseerd, hoe duurzamer ze worden. Vooral omdat: Als u uw productie digitaal in de gaten houdt, u uw productieprocessen efficiënter en milieuvriendelijker vorm kunt geven. Degenen die monsters, moodboards, halffabrikaten of textiel voor- en eindproducten niet langer analoog, maar digitaal verzenden, brandstof besparen en minder CO2 en stikstofoxiden genereren. En waar klanten apps gebruiken om hun producten zelf "op maat" te maken, wordt alleen datgene geproduceerd, wat al is verkocht. Dit bespaart materiaal en vermindert de afvalberg en het aantal winkeldochters. Op de Neonyt presenteren zich in het kader van Fashionsustain technologieleveranciers en wereldwijd actieve innovatie-aanjagers, wat de toekomstthema's technologie en duurzaamheid samenbrengt.

www.neonyt.com

*Bron: Ellen MacArthur Foundation „A New Textiles Economy: Het herontwerpen van "De toekomst van de mode"

**Bron: Global 2000

***Bron: Global Fashion Agenda

Duurzaamheid
Messe Frankfurt
Neonyt
Paradigmaverschuiving
Partner Content
TRADEFAIR