• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Nieuwe kindermodevakbeurs Sunday School springt in gat Kleine Fabriek

Nieuwe kindermodevakbeurs Sunday School springt in gat Kleine Fabriek

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen |INTERVIEW

Een nieuwe vakbeurs voor kindermode heeft het licht gezien, Sunday School. In januari hoeft de Nederlandse mode-agenda dan ook niet zonder een kindermodebeurs te doen, aangezien Market by Kleine Fabriek geen vervolg meer krijgt. FashionUnited sprak met mede-organisator Rob de Vos over het nieuwe evenement.

Afgelopen september maakte Modefabriek, organisator van kindermodevakbeurs Market by Kleine Fabriek, bekend dat er geen volgende editie zou plaats vinden van de beurs. Op dat moment ontstond het idee bij Rob de Vos, voormalig eigenaar van kindermodemerk Jake Fischer, voor een evenement voor de kindermodebranche. Zelf had De Vos met het merk al eerder op de Modefabriek en op de Kleine Fabriek gestaan en er was geen twijfel bij De Vos of er vraag zou zijn naar een nieuwe beurs. Ook ten tijde van de bekendmaking van de opheffing van Market by Kleine Fabriek vertelde Lucel van den Hoeven van Modefabriek dat er nog genoeg animo was, maar dat de organisatie zich op andere elementen wilde focussen. Mede-organisator Stefan Flint, vroeger vertegenwoordiger van Jake Fischer en nu van verschillende andere kindermodemerken, kreeg vooral de vraag wat hij nu ging doen, nu de beurs ontbrak. Flint en De Vos sloegen de handen ineen en bedachten Sunday School.

“We hebben fantastische kindermodemerken in Nederland”

Rob de Vos, mede-organisator kindermodebeurs Sunday School

Nieuwe kindermodebeurs Sunday School: “We willen een belevenis bieden”

Het concept van Sunday School; lage wanden van de stands, industriële setting, veel inspiratie, is volgens De Vos geïnspireerd op de eerste editie van de Bread & Butter beurs in Duitsland. Voor De Vos is de beurs een goede herinnering en naar zijn idee hoe een vakbeurs moet zijn. “Het was open en het was menselijk. Het was een plek om samen te komen, om vakgenoten te ontmoeten en trends te bekijken. Het idee om een beurs in hetzelfde format op te zetten is mij altijd bijgebleven.” De Vos hoopt dat de bezoekers met ‘een tas vol inspiratie’ naar huis gaan.

De eerste doelstelling van Sunday School, dat op 14 januari in De Fabrique in Maarssen plaatsvindt, was om 30 merken op de beursvloer te hebben. De animo was echter zo groot dat extra hallen bijgehuurd moesten worden en het aantal nu op zes staat, met in totaal 80 merken. Opkomende en gevestigde merken hebben een plek gevonden op de beursvloer waaronder Tumble ‘n Dry, Bess, Imps & Elfs en Levv Girls. Voor deelnemende merken ligt de prijs voor een stand op hetzelfde niveau als Kleine Fabriek, zo vertelt De Vos. “Het is een investering, maar het is wel een all in-pakket.” Merken krijgen hierbij de zijmuren, kledingrekken, tafels, stoelen en de hele dag worden ze voorzien met eten en drinken. De achterwand is open voor interpretatie van het merk en kan zo hoog worden als de locatie toelaat.

“Onze doelstelling was 30 merken, maar we hebben zelfs hallen bij moeten huren.”

Rob de Vos, mede-organisator kindermodebeurs Sunday School

Kindermodebeurs Sunday School: “We hebben fantastische merken in Nederland”

Uiteindelijk hopen De Vos, Flint en de rest van het team dat de bezoekers en deelnemers geïnspireerd naar huis gaan. “We willen een belevenis bieden.” Twee keer op de dag vindt een modeshow plaats en gastspreker Hans van Tellingen zal ook aanwezig zijn om te spreken over de mogelijkheden van een stenen winkel. De feedback tot nu toe is positief, veel winkeliers hebben zich al aangemeld om een bezoek te brengen aan de beurs en merken die helaas vanwege de planning niet aanwezig konden zijn, houden zich aanbevolen mocht er een volgende editie komen.

“Natuurlijk, als deze editie geslaagd is, zouden we graag een halfjaarlijks evenement worden. We merken dat labels over het algemeen twee keer per jaar een collectie presenteren.” Vanwege de timing van de collecties is ook de datum van het evenement gekozen, niet per se vanwege andere beurzen Modefabriek en Soul Salon het weekend daarop. “We willen zo vroeg mogelijk zijn, want het inkopen is in de kindermode al begonnen. Een week eerder en merken gaven aan dan nog geen collectie te hebben, dus hebben we het op de tweede week van januari gehouden.” Het enthousiasme over de kindermodebranche steekt de Vos niet onder stoelen of banken: “We hebben fantastische kindermodemerken in Nederland. Het was alleen zonde dat ze niet op een beurs te zien waren.”

Sunday School vindt op zondag 14 januari 2018 plaats in Maarssen in De Fabrique. Toegangsprijzen aan de deur zijn 17,50 euro, wanneer online al een ticket wordt besteld betreft de prijs 12,50 euro.

Beeld: Imps & Elfs facebook

BEURS
Kindermode
kindermodevakbeurs
Sunday School