• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Nieuwkomers: vijf Modefabriek debutanten voor het nieuwe zomerseizoen

Nieuwkomers: vijf Modefabriek debutanten voor het nieuwe zomerseizoen

Door Caitlyn Terra

5 jul. 2018

Beurzen |VOORUITBLIK

Modefabriek is alweer om de hoek. Aankomende zondag en maandag komen een scala van merken, retailers en inkopers weer samen op de grootste Nederlandse modebeurs. Waar veel merken een ‘oude bekende’ zijn op de beursvloer, heeft deze editie ook weer tientallen nieuwkomers een plek gevonden tijdens het evenement. Fashionunited selecteert vijf debutanten en zet ze in de spotlight.

Rue Blanche

Rue Blanche mag dan wel een debutant zijn op Modefabriek, maar het merk komt zeker niet ‘pas om de hoek kijken’. Het Belgische merk maakt al sinds 1987 collecties en is in 2017 opnieuw gelanceerd door de dochters van de oprichter, Astrid en Aude Regout.

Omschrijving: ‘Sterke kleuren, zachte materialen en tijdloze snit’
Segment: : middenhoog
Actief in: Belgïe met negen eigen winkels
Locatie op de beurs: Central Hall

Colorful Standard

Biologisch katoenen en kleurrijke basics gemaakt in Portugal: dat is waar Colorful Standard voor staat. Sweaters, vesten, shirts en hoodies voor mannen in een flinke variatie aan kleuren. Alle producten worden al gewassen voordat ze de fabriek verlaten, dus hierdoor krimpt het kledingstuk niet meer in de wasmachine bij de klant.

Omschrijving: ‘S Werelds beste basics’
Segment: midden
Actief in: 24 landen wereldwijd waaronder: Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Tsjechië, België, Zwitserland, Oostenrijk, Portugal, Italië, Spanje, en Groot-Brittannië.
Locatie op de beurs: North Hall

Olivier Strelli Homme

Wat hebben Mick Jagger, Koningin Paola van België en Eddie Murphy gemeen? Ze hebben allemaal kleding gedragen van het merk Olivier Strelli. Het merk dat is opgericht in 1978 heeft al heel wat meegemaakt. Het merk dat zijn roots heeft in de mannenmode maar ook collecties maakte voor dames, ging in 2012 failliet, maar kwam een jaar later terug met een nieuwe focus: mannenmode. Het merk richt zich specifiek op de mannenmode op het gebied van casualwear en suiting.

Omschrijving: ‘Frisse kleuren en verfijnde prints en een eigenzinnige visie op trends’
Segment: midden
Actief in: België met twee eigen winkels. Ook bij retailers in België en Frankrijk beschikbaar.
Locatie op de beurs: East Hall

Voyar La Rue

Denk panterprint, slogan T-shirts en truien en bloemenprint blousen. Voyar La Rue streeft ernaar om vrouwen te laten stralen door middel van vrouwelijke, elegante kleding met een stoer tintje. Het merk werd in 2014 opgericht door Emma van Straaten.

Omschrijving: ‘Vrouwelijke, elegante, trendy, stoere en modebewuste kleding van hoge kwaliteit’
Segment: laag
Actief in: Nederland met één eigen winkel. Ook beschikbaar bij 25 retailers in Nederland.
Locatie op de beurs: West Hall

Thijs Verhaar

Thijs Verhaar, oprichter van het gelijknamige merk, heeft meer dan dertig jaar aan ervaring met industrieel breien. Hij past deze kennis toe in het merk door zich te focussen op sjaals van 100 procent merino wol die warm en zacht aanvoelen. Verhaar maakt gebruik van sterke kleuren en geometrische patronen maar houdt het geheel vaak mannelijk en geraffineerd. De stuks worden geproduceerd in het Knitwear Lab in Nederland.

Omschrijving: ‘Elk stuk voelt zacht en warm, zoals een omhelzing’
Segment: middenhoog
Actief in: Nederland, België, Duitsland en Zuid-Korea.
Locatie op de beurs: North Hall

Header: Olivier Strelli Homme website

Houd de FashionUnited website in de gaten voor het laatste beursnieuws, of schrijf u in voor de FashionUnited nieuwsbrief om niets te missen.

Beeld: Rue Blanche website, Colorful Standard website, Olivier Strelli website, Voyar La Rue website, Thijs Verhaar Facebook