• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Turkish Fashion Break Amsterdam: uniek matchmaking event

Turkish Fashion Break Amsterdam: uniek matchmaking event

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Turkije is in veel opzichten aantrekkelijk als productieland en is niet voor niets een van de grootste exporteurs van kleding naar EU-landen. Dit is mede te danken aan de geografische ligging, flexibiliteit en korte-termijn-leveringen. Om te laten zien wat Turkije in huis heeft, organiseert FashionUnited de Turkish Fashion Break Amsterdam. Op 5 november komen zo’n 20 bedrijven naar De Hallen om het Nederlandse bedrijven zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat zij zich eenvoudig kunnen laten informeren over Turkse merken en het produceren in Turkije.

Beroemd om zijn katoen

De textielproductie in Turkije kent een lange geschiedenis. Al in de glorietijd van het Ottomaanse rijk was de textielindustrie een belangrijke sector. Tijdens de industrialisatie aan het begin van de twintigste eeuw heeft de industrie een enorme vlucht genomen. De afgelopen vijfentwintig jaar is de Turkse kledingindustrie gestaag doorgegroeid. Die groei wordt ondersteund door de grote hoeveelheid katoen die sinds mensenheugenis in het land wordt verbouwd. De regio is vooral beroemd om zijn Egeïsch katoen: dat is katoen met langere haren (vezels) dan normaal katoen. Dat maakt het garen sterker én zachter. Turkije is daarnaast wereldleider in biologisch katoen. Onder de deelnemende bedrijven van Turkish Fashion Break Amsterdam zijn ook enkele denim-specialisten. Verantwoord produceren staat hoog in het vaandel: een groot aantal van de leveranciers is officieel gecertificeerd als duurzame producent.

Flexibiliteit en service

Dankzij de jarenlange expertise en knowhow hebben de Turkse kledingmerken en fabrikanten zich ontwikkeld tot echte dienstverleners die een complete service van A tot Z kunnen bieden. De ondernemersgeest die in Turkije van oudsher aanwezig is en de gunstige ligging dicht bij de Europese markt, bevorderen het uitwisselen van zakelijke kansen. Sleutelwoorden zijn flexibiliteit, korte-termijn-leveringen van vier tot vijf weken en perfecte service. Kleuren, stijlen, stoffen en afwerking kunnen volledig worden afgestemd op de directe behoeften van de klant. In een tijd waarin collecties elkaar snel opvolgen is dat een groot voordeel. Niet alleen op productievlak, maar ook op het gebied van design scoren Turkse textielfabrikanten hoog. Trends worden op de voet gevolgd en veel bedrijven beschikken over een creatief team met goed geschoolde eigen designers, wat resulteert in modieuze en kwalitatief hoogwaardige producten.

Turkish Fashion Break Amsterdam is dé plaats bij uitstek uitgebreid kennis te maken met de mogelijkheden die Turkse kledingmerken en fabrikanten aan Nederlandse modebedrijven kunnen bieden. Inkopers, productmanagers, merkeigenaren, groothandelaars en retailers zijn van harte welkom om in een gezellige informele omgeving de potentie van Turkije te ontdekken. Het matchmaking event vindt plaats op 5 november a.s. van 10 tot 18 uur in de Hallen Studio's, dat zich naast het hoofdkwartier van kenniscentrum Denim City bevindt.

Voor meer info en aanmelden: tfbamsterdam@fashionunited.com

DE HALLEN
DENIM DAYS
Partner Content
TURKISH FASHION BREAK AMSTERDAM