• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Zomeredities GDS vinden weer plaats in september

Zomeredities GDS vinden weer plaats in september

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

GDS keert volgende zomer terug in september. De Düsseldorfse schoenen- en accessoiresbeurs, één van de grootste beurzen in Europa, herziet haar eerdere besluit om de zomeredities anderhalve maand eerder, in juli, te laten plaatsvinden. GDS speelt hiermee in op recente ontwikkelingen in de schoenenindustrie, zo meldde directeur Werner Matthias Dornscheidt

”Het consumentengedrag verandert. Online spelers en aanbieders wijzigen de handelsstructuur. Daarop moet de beurs reageren,” aldus Dornscheidt. “Drie jaar geleden hebben we, kijkend naar de industrie en de handel, GDS eerder laten plaatsvinden en het daarmee als een communicatie- en informatiebeurs gepositioneerd - overeenkomend met de vroegere status.”.

Echter, na deze drie vervroegde edities heeft Messe Düsseldorf, de organisator van de beurs, niet de verwachte resultaten en cijfers teruggezien. Daarom vindt de beurs voortaan weer dichter bij het seizoen plaats en zullen het bedrijfsleven en de handel meer in het middelpunt komen te staan.

De volgende zomereditie van GDS, waar naar verwachting zo’n 700 merken bij elkaar komen, vindt plaats van 7 tot en met 9 september 2017. De vorige editie in juli, waar ongeveer 750 merken werden aangeboden, trok 15.500 bezoekers.

De komende wintereditie vindt, zoals gepland, plaats van 7 tot en met 9 februari 2017.

Beeld: GDS Facebook

GDS
gds dusseldorf