5 tips bij het selecteren van een ERP-systeem voor jouw fashionbedrijf

Een ERP-systeem kiezen kan best lastig zijn. Bedrijven in de kleding- en schoenenbranche besluiten vaak om een ERP-oplossing te selecteren op advies van anderen. Echter is het belangrijk om te kijken naar wat je zelf nodig hebt. Een fashion groothandel met meerdere magazijnen zal bijvoorbeeld zeer verschillende behoeften hebben dan een merk dat betrokken is bij global sourcing. In dit artikel geeft ERP-leverancier Reflecta Automation 5 tips bij het selecteren van het juiste ERP-systeem voor jouw fashionbedrijf.

5 tips bij het selecteren van een ERP-systeem voor jouw fashionbedrijf

  1. Kijk naar de uitzonderingen binnen je bedrijf

Fashion ERP-pakketten werken, voor zover je binnen de standaard fashionprocessen werkt, allemaal wel goed. Belangrijk is echter dat je je eigen processen onder de loep neemt: waar zijn deze anders dan bij andere bedrijven? Hoe wordt dat in de fashion ERP-oplossingen die je voor ogen hebt opgelost?

  1. Zorg dat je de functionaliteit krijgt die je nodig hebt

Maak vooraf een goed overzicht van de functionaliteit die je nodig hebt en die je wenst. Interview alle afdelingen binnen je bedrijf, zodat je de belangrijkste processen en taken kunt identificeren. Dan worden de eisen en wensen binnen jouw bedrijf duidelijk, kun je een prioriteitenlijst maken en kun je gaan zoeken naar een fashion ERP-systeem wat bij jullie past.

  1. Zoek een leverancier die met jou werkt aan je succes

Je hebt diverse IT-leveranciers. Sommige bedrijven zijn tevreden met een leverancier die een oplossing tot beschikking stelt en doen de rest zelf, andere fashionbedrijven hebben liever een partner die met ze meedenkt en helpt om doelen te realiseren. Vraag je af wat jij wilt. Is alleen een oplossing voldoende of wil je liever een partnership?

5 tips bij het selecteren van een ERP-systeem voor jouw fashionbedrijf

  1. Houd de toekomst in gedachten

Vraag jezelf af of het fashion ERP-systeem en de leverancier bij je blijven passen, naarmate je groeit. Of andersom, mocht het onverhoopt even minder gaan, kun je dan ook down scalen? Hoe ga je je IT-infrastructuur ondersteunen? Of wil je dat je IT-partner dat voor je doet? Neem de tijd om na te denken wat mogelijke toekomstscenario’s zijn voor je bedrijf en kijk hoe zowel de ERP-oplossing als de IT-leveranciers je daarbij ondersteunen.

  1. Begrijp de vaardigheidsniveaus in je bedrijf

Kijk naar de vaardigheden van de mensen op alle afdelingen en vergelijk ze met wat je nodig hebt in de toekomst. Wil je een ERP-oplossing met weinig tot geen steun van je leverancier? Zorg dan dat je intern mensen hebt met voldoende kennis om deze rol over te nemen. Opleiding en change management is cruciaal voor het succes van een ERP-implementatie. Bedrijven investeren vaak veel geld in ERP-systemen, maar bieden geen adequate opleiding. Er zijn leveranciers die je software bieden en waar je vragen en trainingen online vindt. Er zijn leveranciers die je software bieden en je team trainen om er zo veel mogelijk uit te halen.

Meer tips lezen over het selecteren van de juiste ERP-leverancier? Bekijk het volledige artikel en download het E-book op Reflecta.nl.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN