• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aandeelprijs Ferragamo zakt nadat familie gedeelte aandelen verkoopt

Aandeelprijs Ferragamo zakt nadat familie gedeelte aandelen verkoopt

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Ferragamo familie verkoopt een aandeel van 3,5 procent van de luxe groep Salvatore Ferragamo S.p.A, zo meldt Reuters. De familie heeft door middel van de Ferragamo Finanziaria 57,76 procent van de aandelen in bezit, maar alle familieleden bij elkaar hebben bijna 70 procent gezamenlijk in bezit.

De aandelen werden dinsdag verkocht tegen een lagere prijs dan de aandeelprijs aan het einde van de beursdag. De verkoop zorgde voor onrust bij aandeelhouders waardoor de aandeelprijs met 6,2 procent daalde op woensdagochtend. De familie heeft echter al eerder dit jaar gezegd altijd een meerderheidsaandeel te willen behouden in de groep.

In het eerste kwartaal van het huidige boekjaar kreeg de nettowinst van Salvatore Ferragamo S.p.A. een klap van 18,8 procent. De omzet nam daarbij ook licht af. Eerder dit jaar werden ook verschillende wijzigingen gemaakt aan de top van Ferragamo. Er werd een nieuwe uitvoerend voorzitter en vice-voorzitter benoemd in april, nadat CEO Eraldo Poletto op 8 maart vertrok bij het bedrijf om over te stappen naar Stuart Weitzman. Een nieuwe CEO is nog altijd niet benoemd.

Beeld: Salvatore Ferragamo website

Ferragamo
ferragamo finanziaria
Salvatore Ferragamo
Salvatore Ferragamo S.p.A