• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ABN Amro krijgt deel Witteveen Mode in handen

ABN Amro krijgt deel Witteveen Mode in handen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Witteveen Mode is nog steeds verlieslijdend. Uit de jaarrekening van het modebedrijf blijkt dat de retailer moeite heeft om aan betalingsverplichtingen te voldoen en daarom zijn er afspraken gemaakt met ABN Amro, die een deel van het bedrijf in handen krijgt. De schulden worden daarom deels kwijtgescholden. Dat meldt Retailnews.

Uit de jaarrekening van 2015 blijkt dat Witteveen Mode een totale bankschuld van 10 miljoen euro heeft. Ook wordt er getwijfeld aan de continuïteit van het bedrijf. In 2015 rapporteerde Witteveen een verlies van bijna 900.000 euro, hoewel dat een jaar eerder nog 1,4 miljoen euro was. De directie verwacht echter wel betere resultaten in de toekomst, blijkt uit het verslag.

Er wordt in de jaarrekening gesproken over ‘debt-for-equity swap’ met huisbank ABN Amro, voor een bedrag van 3,6 miljoen euro. Er is inmiddels een melding gedaan van de aandelenruil bij de Autoriteit Consument en Markt. De bank wil samen met O&C zeggenschappen krijgen over het bedrijf.

Het verlieslijdende damesmodemerk is in februari 2016 overgenomen door O&C Investments, de investeringsmaatschappij die eerder ook het verliesgevende Brova-formule Purdey kocht. Met de overname van Witteveen beschikt O&C Investments inmiddels over ruim 120 damesmodezaken in Nederland.

Beeld: Witteveen Mode Facebook

Witteveen Mode