Kasper Rorsted, de nieuwe CEO van sportgigant Adidas, heeft een reorganisatie van dochterbedrijf Reebok aangekondigd. Rorsted onthulde de plannen na publicatie van de resultaten voor het derde kwartaal.

De topman waarschuwde na publicatie van de cijfers dat de groei volgend jaar zou afnemen en Adidas zich zou concentreren op verbetering van de activiteiten in Noord-Amerika en een reorganisatie van Reebok, dat 10 procent van de groepsomzet vertegenwoordigt. De koers daalde daarop met ruim 8 procent.

Als onderdeel van het herstel van de Noord-Amerikaanse activiteiten is Rorsted van plan Reebok onafhankelijk te maken van Adidas. Dat houdt in dat 650 Reebok werknemers naar een andere locatie worden overgeplaatst. Daarnaast zullen 150 banen worden geschrapt en wordt het proces van winkelsluitingen versneld.

Rorsted heeft ervaring met dergelijke reorganisaties. Hij deed hetzelfde voor de Noord-Amerikaanse activiteiten van Henkel, producent van consumentengoederen.

Met de afscheiding van Reebok, zal Mark King, voorzitter van Adidas Noord-Amerika, zich beter kunnen concentreren op de resultaten van het grotere merk.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN