• Home
  • Nieuws
  • Business
  • American Apparel: 3500 banen op het spel

American Apparel: 3500 banen op het spel

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bij de Amerikaanse moderetailer American Apparel staan 3500 banen op het spel. Na berichtgeving in de Los Angeles Times heeft het bedrijf bevestigd dat het 3500 medewerkers een brief heeft gestuurd waarin wordt gewaarschuwd voor een grote ontslagronde in januari.

De zogenaamde 'WARN' notice is wettelijk verplicht in Californië waar het bedrijf gevestigd is. American Apparel laat weten dat het sturen van de brieven een juridische voorzorgsmaatregel is. Of er daadwerkelijk ontslagen zullen vallen is volgens het bedrijf nog onduidelijk. De waarschuwingsbrieven zijn op de mat gevallen bij 3500 productiemedewerkers die werkzaam zijn bij drie fabrieken in het zuiden van Californië.

American Apparel verkeert al geruime tijd in problemen. Vorige maand werd voor de tweede keer in een jaar tijd uitstel van betaling aangevraagd. Het Amerikaanse kledingmerk wacht op goedkeuring van de verkoop van zijn merkrechten en overige baten aan Gildan Activewear.

De Canadese retailer heeft 66 miljoen euro geboden voor de rechten en de productiefaciliteiten, een kapitaalinjectie die American Apparel goed kan gebruiken. Maar Gildan Activewear heeft geen belangstelling voor de winkels van het concern. De Canadezen hebben wel laten weten dat het een deel van de productiefaciliteiten van American Apparel in de VS wil laten, omdat het 'made in America' label van groot belang is voor het merk. Voor de retailtak wordt nog naar een koper gezocht.

Foto: American Apparel

American Apparel