American Apparel denkt in 2018 weer winst te boeken

American Apparel lijkt vrij optimistisch over de toekomst. De kledingketen, die begin deze maand uitstel van betaling aanvroeg, denkt in 2018 weer winst te maken. Dat meldt de Los Angeles Times.

Het Amerikaanse bedrijf voorspelt dat zijn herstructureringsplan zal helpen de omzet de komende jaren te laten stijgen, zo blijkt uit het rapport dat onlangs werd ingediend bij de faillissementsrechtbank in Delaware. De retailer denkt in 2018 weer winst te boeken, het eerste money making jaar sinds 2009.

American Apparel, vooral bekend om zijn seksueel getinte reclamebeelden, heeft sinds eind 2014 een nettoverlies van bijna 384 miljoen dollar geleden. Met het nieuwe reorganisatieplan zegt het bedrijf in 2018 uit te komen op een nettowinst van 6 miljoen dollar. American Apparel verwacht tegen 2020 een winst van 23,7 miljoen dollar te hebben geboekt.

Tijdens het indienen van het rapport waarschuwde de moderetailer bovendien dat lopende juridische gevechten met Dov Charney, de oprichter die eind vorig jaar werd ontslagen als CEO, nog steeds een gevaar vormen voor de toekomst van American Apparel. Het bedrijf beschuldigde hem in de rechtbank van orkestrerende protestacties en zei dat hij de mogelijkheid om nieuwe leidinggevenden te benoemen zou kunnen ondermijnen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN