De kogel is door de kerk. Zes maanden nadat American Apparel topman Dov Charney op non-actief zette wegens gemeende wanpraktijken, heeft het Amerikaanse bedrijf zijn omstreden CEO en oprichter ontslagen. Dat meldt WWD.

Volgens WWD kan het ontslag voor nieuwe problemen zorgen voor het kwakkelende modebedrijf. Verwacht wordt dat Charney een zaak zal aanspannen wegens onrechtmatig ontslag, hoewel daar nog geen concrete aanleiding toe is.

Ondertussen neemt Paula Schneider de functie van CEO over van interim-CEO Scott Brubaker. Schneider werkte in topfuncties bij modebedrijven als Warnaco, BCBG Max Azria en Laundry by Shelli Segal. "Mijn doel is om van American Apparel een beter bedrijf te maken, die echter trouw blijft aan de kernwaarden van kwaliteit en creativiteit en de sweatshop-vrije, Made in USA productiefilosofie bewaakt," zei Schneider in een verklaring.

David Danziger, mede-bestuursvoorzitter, zei: "Dit bedrijf heeft een permanente CEO nodig die stabiliteit en sterk leiderschap biedt in deze tijd van verandering, en wij geloven dat mevrouw Schneider daar de uitgelezen persoon voor is."

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN