• Home
  • Nieuws
  • Business
  • American Apparel wil slechtlopende winkels sluiten

American Apparel wil slechtlopende winkels sluiten

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

De 3500 productiemedewerkers werkzaam in Californië die onlangs een waarschuwingsbrief op de mat kregen over een dreigend ontslag, kunnen opgelucht ademhalen: American Apparel heeft laten weten dat de grootscheepse ontslaggolf niet doorgaat. In plaats daarvan wil het bedrijf negen slechtlopende winkels sluiten en de retailtak zo klaar maken voor verkoop.

American Apparel wil winkels sluiten in Evanston, Illinois; Seattle, Washington; Atlanta, Georgia; Santa Cruz, California; New York, New York; Burlington, Vermont; Dallas, Texas; Memphis, Tennessee; en Washington, D.C. Het wachten is op goedkeuring van de rechter waarna de sluitingsdata bekend kunnen worden gemaakt.

Vorige week werd bekend dat het bedrijf de waarschuwingsbrieven aan haar medewerkers had gestuurd. American Apparel liet toen ook weten dat het een juridische formaliteit betrof. De zogenaamde 'WARN' notice is in Californië wettelijk verplicht.

Het bedrijf, dat uitstel van betaling heeft gekregen, staat in de etalage en maakt schoon schip. De Canadese retailer Gildan Activewear heeft 66 miljoen euro geboden voor de rechten en de productiefaciliteiten. De Canadezen willen een deel van de productie van American Apparel in de VS laten, omdat het 'made in America' label van groot belang is voor het merk.

Voor de retailtak wordt nog naar een koper gezocht. De sluiting van negen slechtlopende winkels voorafgaand aan een verkoop is een strategische zet en een poging de transitie soepel te laten verlopen. Een advocaat van American Apparel zegt in WWD dat het "onwaarschijnlijk" is dat het bedrijf een koper kan vinden voor zowel alle 107 Amerikaanse winkels als voor de totale retailvoorraad.

American Apparel