• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Amerikaanse beursgang Shein mogelijk vertraagd door ingediende aanvraag bij Chinese toezichthouder

Amerikaanse beursgang Shein mogelijk vertraagd door ingediende aanvraag bij Chinese toezichthouder

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Interieur van de nieuwe pop-up winkel die Shein opent in het El Triangle winkelcentrum in Barcelona, van 21 tot 29 juli 2023. Credits: Shein

De Chinese fast fashion gigant Shein dient een aanvraag in bij de Chinese toezichthouder om de Amerikaanse beurs te betreden, zo melden twee bronnen aan Reuters. Shein heeft sinds juni 2023 al plannen om een Amerikaanse beursgang te realiseren.

De beursintroductie wordt mogelijk vertraagd door de beslissing die de Chinese toezichthouder kan nemen. Dat heeft niet alleen te maken met een strenger dan verwacht onderzoek van Amerikaanse toezichthouders, het bedrijf moet ook een langdurig goedkeuringsproces doorlopen met verschillende Chinese toezichthouders, schrijft Reuters.

Shein diende in november een aanvraag in bij de Amerikaanse toezichthouders voor een beursintroductie in 2024. Shein hoopt op een waardering van 90 miljard dollar bij een beursgang op Wall Street.

Nu blijkt dat Shein in diezelfde maand ook een aanvraag indiende bij de China Securities Regulatory Commission (CSRC). Hierdoor moet de fast fashion gigant zich ook aan de nieuwe noteringsregels van Beijing voor Chinese bedrijven houden die offshore naar de beurs gaan, meldt Reuters.

Shein