• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Arcadia Group stelt besluit winkelsluitingen uit

Arcadia Group stelt besluit winkelsluitingen uit

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kan de Arcadia Group winkelsluitingen voorkomen en het voortbestaan van de groep waarborgen? Hierover zou op 5 juni j.l. door de aandeelhouders worden gestemd. Het stemmen is nu uitgesteld naar volgende week, zo laat de groep weten. 23 winkels en 520 banen staan op het spel.

De grootgrondbezitters van Arcadia's verschillende retailportfolio verwierpen het oorspronkelijke plan om de winkels te sluiten en zullen volgens de BBC verder in ‘dialoog gaan’.

“Wij geloven dat er met deze schorsing een redelijk vooruitzicht bestaat om een overeenkomst te bereiken dat de meerderheid van de verhuurders zal ondersteunen”, aldus Ian Grabiner, chief executive van Arcadia, in het persbericht over het uitstellen van het besluit.

De toekomst van de groep veilig stellen door winkels te sluiten is volgens Richard Lim, CEO van Brits retail consultancy bedrijf Retail Economics, niet de manier. “Uiteindelijk heeft het [Arcadia Group red.] een soepeler businessmodel nodig, waaronder minder personeel en minder merken, naast investeringen in de identiteit en de klantervaring om weerstand te kunnen bieden tegen de concurrentie van online en value retailers”, aldus de CEO in een statement.”

Arcadia Group heeft 560 winkels in zijn Britse merkenportfolio Topshop, Topman, Evans, Dorothy Perkins, Miss Selfridge en Burton en 22.000 medewerkers in dienst.

Arcadia Group
BURTON
Dorothy Perkins
Evans
Ian Grabiner
Miss Selfridge
Topman
TOPSHOP