• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Herstructurering Arcadia: Topshop en Topman trekken zich terug uit de Verenigde Staten

Herstructurering Arcadia: Topshop en Topman trekken zich terug uit de Verenigde Staten

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Arcadia Group, het moederbedrijf van onder andere Topshop en Topman, kondigt een reeks winkelsluitingen aan. Eerder gingen de geruchten al dat winkels hun deuren zouden sluiten onder het mom van de herstructurering, maar het bedrijf maakt nu bekend dat het 23 winkels wil schrappen. De winkels in Nederland vallen hier tot nu toe niet onder.

De Amerikaanse tak van Topman en Topshop wordt in zijn geheel gesloten, als het plan wordt geaccepteerd door 75 procent van de aandeelhouders tijdens een vergadering op 5 juni. Arcadia onderhandelt op dit moment ook over een huurreductie bij 194 van de in totaal 566 Britse en Ierse winkels. Arcadia is naast Topshop en Topman ook het moederbedrijf van Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Wallis, Evans en Burton. Bij de winkelsluitingen van de 23 winkels staan 520 banen op het spel.

Arcadia kondigt 23 winkelsluitingen aan - Topshop weg uit Verenigde Staten

Arcadia heeft al zeven CVA’s (Company Voluntary Arrangements) geïntroduceerd, procedures die voorkomen dat bedrijven die in zwaar weer verkeren surseance moeten aanvragen. De herstructurering is het resultaat van deze CVA’s.

CEO Ian Grabiner reageert in het statement: “In een wereld van uitdagende retail, veranderend consumentengedrag en online concurrentie, hebben we alle mogelijk strategische opties overwogen om het bedrijf weer naar een stabiel financieel vlak te krijgen. Het is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing geweest voor het bedrijf. We zullen zorgen dat de getroffen collega’s op de hoogte worden gehouden terwijl we de goedkeuring van onze crediteuren afwachten.”

Richard Lim, CEO van Brits retail consultancy bedrijf Retail Economics reageert in een statement in handen van FashionUnited op het plan van Arcadia. “Het zijn niet alleen minder winkels die het overleven van Arcadia op de lange termijn veilig stellen. Uiteindelijk heeft het een soepeler businessmodel nodig, waaronder minder personeel en minder merken, naast investeringen in de identiteit en de klantervaring om weerstand te kunnen bieden tegen de concurrentie van online en value retailers.

Beeld: Topshop/Topman

Arcadia Group
BURTON
Dorothy Perkins
Evans
Miss Selfridge
Topman
TOPSHOP
Wallis