• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Asos Plc voert omzet op met 12 procent in derde kwartaal

Asos Plc voert omzet op met 12 procent in derde kwartaal

Door Caitlyn Terra

18 jul. 2019

De omzetgroei bij Asos blijft doorzetten. De Britse e-tailer wist de omzet in het derde kwartaal op te voeren met 12 procent, zo blijkt uit het kwartaalverslag. De omzet werd in het kwartaal wel beïnvloed door operationele problemen in de magazijnen van Asos in Europa en de Verenigde Staten.

De omzet kwam neer op 919,8 miljoen pond (1,017 miljard euro). De grootste stijging was te zien in thuisregio Groot-Brittannië waar de omzet met 16 procent toenam naar een bedrag van 334,1 miljoen pond (369,7 miljoen euro). In Europa en de Verenigde Staten had Asos Plc te maken met operationele problemen. Asos stapt over op een ander programma in de magazijnen. Hierdoor steeg de omzet in Europa maar met 5 procent en in de Verenigde Staten met 12 procent. Europa blijft na Groot-Brittannië de grootste markt voor de e-tailer met een omzet van 269 miljoen pond (298 miljoen euro).

“We hebben duidelijk voor ons wat de oorzaak is van de operationele problemen die we hadden en we maken vooruitgang met het oplossen hiervan. We verwachten dat de problemen in september zijn opgelost,”aldus Asos Plc CEO Nick Beighton, in het kwartaalverslag.

Vanwege de operationele problemen verlaagt Asos Plc de verwachting voor de winst van het huidige boekjaar. Het bedrijf verwacht nu een winst tussen de 30 en 35 miljoen pond (33 en 38,8 miljoen euro).

ASOS
Asos Plc