• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Authentic Brands koopt Nine West en Bandolino’

‘Authentic Brands koopt Nine West en Bandolino’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Nine West en Bandolino hebben een nieuwe eigenaar. Authentic Brands Group, LLC zou tijdens de veiling van de twee merken als winnaar uit de bus zijn gekomen, zo melden bronnen tegen nieuwsbureau Reuters. Nine West Holdings, Inc. liet in april weten de twee merken te willen verkopen en vroeg daarvoor een Chapter 11-procedure aan om de verkoop te vergemakkelijken.

Authentic Brands bood in eerste instantie 200 miljoen dollar (169 miljoen euro) voor de merken Nine West en Bandolino. Het uiteindelijke winnende bod kwam neer op 350 miljoen dollar (296 miljoen euro), aldus Reuters. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt om schulden van Nine West Holdings, Inc. weg te werken. Het bedrijf heeft meer dan 1 miljard dollar (800 miljoen euro) schuld en is met de Chapter 11-procedure al een herstructurering overeenkomst aangegaan voor 300 miljoen dollar (244 miljoen euro).

Nine West Holdings, Inc specialiseert zich in schoenen, accessoires, dameskleding en jeans. In het portfolio van de groep bevinden zich onder andere Nine West, Anne Klein en Gloria Vanderbilt.

In maart kocht Authentic Brands Group, LLC al het merk Nautica van VF Corporation.

Beeld: Nine West website

Authentic Brands Group LLC
Bandolino
Nine West
Nine West Holdings Inc.