• Home
  • Nieuws
  • Business
  • VF Corp verkoopt Nautica aan Authentic Brands

VF Corp verkoopt Nautica aan Authentic Brands

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

VF Corporation heeft een overeenkomst gesloten om het merk Nautica te verkopen, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Het merk zal verkocht worden aan de Authentic Brands Group, LLC.

“Als onderdeel van VF’s wereldwijde strategie, hebben we gezien dat het onze hoogste prioriteit is om ons merkenportfolio actief te managen om te verzekeren dat de samenstelling daarvan ons positioneert voor de versnelling van groei,” aldus CEO van VF Corporation, Steve Rendle, in het persbericht. Het Nautica merk is een iconisch, wereldwijd bekend merk en Authentic Brands Group is de ideale eigenaar om de volgende fase van groei en succes te leiden.” In het portfolio van VF zitten nog Vans, The North Face, Timberland, Wrangler en Lee. Vorige week werd bekend dat de groep een overeenkomst heeft gesloten om het schoenenmerk Altra te kopen.

“We zijn verheugd om Nautica te verwelkomen in het ABG portfolio en ik ben er klaar voor om aan het hoofd te staan van dit klassieke Amerikaanse merk,” aldus Jamie Salter, CEO van Authentic Brands Group. ABG heeft onder andere Juicy Couture en Herve Leger in het portfolio. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2018 rond zijn. Over de details van de overeenkomst wordt niet gesproken in het persbericht.

Beeld: Nautica website

Authentic Brands Group
Nautica
VF Corporation