• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aware™ Digital Product Passports: ultieme transparantie van grondstof tot eindproduct

Aware™ Digital Product Passports: ultieme transparantie van grondstof tot eindproduct

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: We Are Aware

In een tijdperk waarin consumenten steeds bewuster worden van de impact van hun aankopen, introduceert Aware™ een baanbrekende oplossing voor de textielindustrie: Digital Product Passports. Met de komst van deze digitale paspoorten biedt Aware™ textielproducenten de mogelijkheid om de duurzaamheid van hun producten op een volledig transparante manier te verifiëren en te communiceren.

Duurzaamheid, bewezen

De textielindustrie staat onder druk om duurzamer te worden, maar het bewijzen daarvan is een grote uitdaging. De complexiteit van toeleveringsketens en verouderde certificeringssystemen leiden vaak tot een gebrek aan verantwoordelijkheid en transparantie. Betrouwbare data is daarom van onschatbare waarde geworden. Aware™ biedt een oplossing door een platform aan te bieden dat de gehele productieketen in kaart brengt, van grondstof tot eindproduct. Met geavanceerde technologieën verzamelt Aware™ betrouwbare data die de duurzaamheidsclaims van producenten onderbouwt.

Transparantie vanaf de bron

Het unieke van Aware™ ligt in de ‘fiber forward’-benadering. Door data direct bij de producenten te verzamelen, garandeert Aware™ volledige transparantie en traceerbaarheid. Hierdoor kunnen consumenten met een gerust hart kiezen voor producten die voldoen aan hun duurzaamheidseisen.

Koen Warmerdam, medeoprichter van Aware™, zegt: “Producenten kunnen zich echt onderscheiden met geverifieerde informatie. Ze kunnen hetzelfde product aanbieden, voor dezelfde prijs, maar nu inclusief de data, wat zowel hen als hun klanten gemoedsrust geeft.”

Succesverhaal: Aus Bangla Jutex

Rezwan Ahmed, CEO van Aus Bangla Jutex, een toonaangevende producent van gerecyclede katoenen tassen, bevestigt de kracht van Aware™: “Dankzij Aware™ hebben we het vertrouwen gewonnen van internationale merken en is onze omzet exceptioneel gegroeid. Het platform heeft ons geholpen om onze duurzaamheidsbeloftes overtuigend te communiceren.”

De toekomst van duurzaam textiel

Aware™ transformeert duurzame data in een strategisch voordeel voor producenten. Dankzij de transparantie en traceerbaarheid die het platform biedt, kunnen bedrijven niet alleen voldoen aan de eisen vanuit de markt, maar ook nieuwe markten veroveren.

Ontdek Aware™ op de Circular Textile Days

Benieuwd hoe Aware™ de textielindustrie verandert? Bezoek de Circular Textile Days op 18 en 19 september.

geïnteresseerd in Circular Textile Days?
Bekijk de evenementen pagina
aware
Circular Textile Days
DPP