• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bedrijfskleding tak Beekman Group gered, in kleinere vorm verder

Bedrijfskleding tak Beekman Group gered, in kleinere vorm verder

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |Interview

Een kledinghoes van Beekman Staff Styling Credits: Via de Beekman Group

De Beekman Group blijft bedrijfskleding ontwerpen en ontwikkelen, zo meldt oprichter Dyanne Beekman telefonisch aan FashionUnited. Halverwege juni werd over bedrijfskledingtak bv Beekman Staff Styling het faillissement uitgesproken, maar vijf weken later is er een nieuwe vorm gevonden om bedrijfskleding onder te brengen binnen het moederbedrijf.

Of het officieel een doorstart van Beekman Staff Styling te noemen is, dat blijft in het midden. “De curator noemt het ‘een soort van doorstart’,” vertelt Beekman. Hoe dan ook: dat klanten nog steeds bij Dyanne Beekman en haar onderneming terecht kunnen voor bedrijfskleding, dat staat vast. Beekman had afgelopen juni al de hoop met de tak in afgeslankte vorm verder te kunnen en dit blijkt nu gelukt. Het ontwerp van de kleding zal dan ook altijd door het vertrouwde team gebeuren. Voor andere elementen van de bedrijfsvoering, zoals de logistiek en de grondstoffen, is Beekman bezig joint ventures te sluiten binnen Nederland en Europa. “Hierdoor heb ik nu een totaal ander businessmodel.” Op deze manier is het bedrijf robuuster en is het mogelijk om sneller collecties en items voor klanten te replenishen en daar waar nodig op voorraad te houden.

Voor Beekman was het al langere tijd duidelijk dat samenwerkingen de weg voorwaarts zijn. “Je moet het niet meer alleen willen doen, je moet krachten gaan bundelen. Er zijn er nog veel, in de retail én in andere branches, die het alleen willen doen. Dat is echt voorbij. Samenwerken is overleven in deze tijd.”

Beekman Group blijft bedrijfskleding ontwikkelen

Beekman geeft wel aan dat ze het spannend vindt om het nieuws te delen na het faillissement van Beekman Staff Styling in juni. “Je hebt natuurlijk gedupeerden en je bent met iedereen aan het kijken; ‘Hoe lossen we dat op en hoe kunnen we de pijn verzachten?’” Maar de steun die zij heeft gekregen van eerdere klanten doet haar goed. “Er zijn zoveel mensen die alleen maar blij zijn dat we weer doorgaan.” Zo hebben diverse crediteuren zich flexibel opgesteld. “Laat het zitten, streep er doorheen. Als we maar business kunnen blijven doen met jullie,” zo klonk het bij diverse leveranciers, vertelt Beekman.

Surseance aanvragen voor Beekman Staff Styling afgelopen juni, en het uiteindelijk faillissement van de bv, noemt de ondernemer nog steeds een zware beslissing. Na weken werk met de curator is er nu dus een vorm gevonden om met bedrijfskleding verder te kunnen binnen de Beekman Group. “De donkere wolk is voorbij.”

Bedrijfskleding
beekman group
Beekman Staff Styling B.V.
Spotlight