Belgische winkels Charles Vögele worden verkocht

De Belgische winkels van Charles Vögele gaan in de verkoop. De 41 panden zullen afzonderlijk worden verkocht. Dat melden diverse Belgische media.

In juni maakte de Zwitserse keten bekend zich terug te trekken uit de Belgische markt. Eerder was het nog niet duidelijk of alle winkels ook zouden sluiten. Het bestuur van de modeketen moest daar nog over in gesprek. De gesprekken hebben niet tot een toekomstperspectief geleid.

Wie een winkelpand wil kopen, kan bieden via veilinghuis Moyersoen. Geïnteresseerde partijen kunnen tot eind augustus een bod uitbrengen op een van de winkels. Tot de verkoop blijven de winkels van Charles Vögele gewoon open.

Het bedrijf was sinds 1999 actief op de Belgische markt. De modeketen heeft 41 vestigingen in België, waar 210 mensen werkzaam zijn. Zij zullen op zoek moeten naar een nieuwe baan.

Belgische winkels Charles Vögele worden verkocht

Verkoop van Belgische Charles Vögele-winkels gestart

Het gaat al tijden slecht met het Zwitserse bedrijf. In de afgelopen jaren boekte het bedrijf nog wel vooruitgang en realiseerde het in 2014 nog een turnaround, maar de modeketen geeft toe dat het veel last heeft van de ‘moeilijke marktomstandigheden’ en ‘moeilijke economische omstandigheden’.

De reorganisatie in België had niet genoeg effect zei Charles Vögele eerder. Het intensieve turnaround programma dat de operationele resultaten moesten verbeteren startte in 2011. Het winkelportfolio werd gestroomlijnd, daarnaast werd het managementteam gewijzigd en werd er geïnvesteerd in de naamsbekendheid. Volgens het modebedrijf leidde dat wel tot ‘aanzienlijke financiële verbeteringen, maar was het niet voldoende om winst te behalen’.

Charles Vögele heeft een jaaromzet van 803 miljoen Zwitserse frank (730 miljoen euro) en heeft 161 winkels in Zwitserland. en nog zo'n 600 verkooppunten in Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Slovenië en Hongarije.

Beeld: Charles Vögele, Facebook Chales Vögele Belgium

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN