‘Beslaglegging op rekeningen Haussmann’

Er is nog steeds gesteggel over de komst van het luxewarenhuis Haussmann. Nadat luxemerken niet in zee wilden met het warenhuis en CEO Frans van der Kraan nog voor de opening vertrok bij het warenhuis is er een nieuwe tegenslag: er is beslag gelegd op de bankrekeningen. Dat zegt opvolger Lodewijk Bianchi tegenover De Financiële Telegraaf.

Van der Kraan blokkeert volgens de nieuwe directeur ‘moedwillig’ betalingen aan schuldeisers en betrokkenen. Volgens Bianchi was het ‘een klerezooi’ toen hij aantrad. “Leningen zijn niet afgelost en rekeningen werden niet op tijd betaald,” zegt hij in de krant.

Onlangs werd duidelijk dat de toekomst van het nog te openen warenhuis in de huidige vorm erg onzeker is en dat alle medewerkers van het project zijn gehaald. Volgens Bianchi is er voldoende geld op de geblokkeerde rekeningen om de medewerkers te kunnen uitbetalen.

Toch zouden de problemen wel meevallen, zegt Bianchi tegen Quote. Hij spreekt van een ‘mogelijke samenwerking met iemand die geld en expertise brengt’ óf een overname. Voor die laatste optie is hij in gesprek met ‘twee internationale, gerenommeerde warenhuispartijen. Volgens de Financiële Telegraaf gaat het om ‘diverse Franse en Amerikaanse winkelketens’. In april moet er meer duidelijk komen over Hausmann.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN