• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Best Global Brands: Amazon, Gucci en Louis Vuitton onder grootste groeiers

Best Global Brands: Amazon, Gucci en Louis Vuitton onder grootste groeiers

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Met een groei van 42 procent was de Luxury-sector wereldwijd de best presterende sector van 2017. Dat concludeert Interbrand in zijn op donderdag gepubliceerde Best Global Brands Ranking 2018. Amazon was, net als een jaar eerder, de grootste stijger. Het e-commerceplatform groeide met 56 procent in merkwaarde.

Daarmee staat Amazon (3), samen met Apple (1) en Google (2), in de Top 3 van ‘’s Werelds meest waardevolle merken’, een lijst die bestaat uit in totaal honderd merken. Modelabels in de ranking zijn onder andere Nike (17), Louis Vuitton (18), H&M (30), Adidas (50) en Burberry (93). Chanel staat dit jaar voor de eerste keer in de lijst, op plek 23. Verder kregen ook Hermès, Gucci, Cartier, Tiffany & Co, Dior en Prada een plek in de lijst. Gucci was onder de modemerken tevens de grootste stijger (3), gevolgd door Louis Vuitton (5).

Volgens Interbrand groeit het segment luxe zo hard, omdat luxemerken zich goed hebben kunnen aanpassen aan verschuivende trends in cultuur. “Ze zijn erin geslaagd zich te wagen aan streetwear en zijn nu, naast authentiek en exclusief, ook toegankelijker. Dat heeft ze aantrekkelijker gemaakt voor meer merken,” luidt het rapport.

Interbrand brengt de Best Global Brands Ranking jaarlijks uit. De classificatie, die in 1999 voor het eerst werd gepubliceerd, beoordeelt internationale merken op hun bijdrage aan de groei van de industrie en houdt daarbij rekening met aspecten als financiële resultaten, invloed en merkbekendheid. Daarnaast is ‘responsiviteit’ een belangrijke maatstaf. “Gucci’s recente inspanningen om sneller te kunnen reageren op het moderne zakelijke landschap, hebben de sector het afgelopen jaar met 30 procent doen groeien,” aldus Interbrand in een verklaring. Tenslotte kijkt Interbrand onder andere in hoeverre labels een gepersonaliseerde klantervaring bieden en zich inzetten voor duurzame praktijken.

Amazon
best global brands ranking
Gucci
Interbrand
Louis Vuitton
Luxe
Luxesegment