• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bestseller investeert in modeplatform About You

Business

Bestseller investeert in modeplatform About You

Door Tessa Guntlisbergen

19 jul. 2018

Het door de Otto Group opgerichte Duitse modeplatform About You ontvangt 300 miljoen dollar (258 miljoen euro) aan investeringen, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. Het grootste deel van de investeringen is afkomstig van Heartland A/S, de beleggingsholding achter de Deense modegroep Bestseller A/S.

Met de financieringsronde verkrijgt Heartland A/S een dubbelcijferig aandeelpercentage in de e-commerce start-up. Daarnaast nemen ook de bestaande aandeelhouders German Media Pool en Seven Ventures en de drie About You-directeuren Tarek Müller, Sebastian Betz en Hannes Wiese deel aan de kapitaalverhoging. Otto Group zal de grootste aandeelhouder blijven.

About You laat weten de investeringen te gebruiken om toekomstige groei en de uitbreiding naar nieuwe markten te kunnen financieren. “Deze investering biedt ons een unieke kans om onze inspanningen op het gebied van klantenbestandvergroting uit te breiden, om een groter marktaandeel te verkrijgen en om sneller nieuwe markten te betreden dan voorheen,” verklaart directeur Tarek Müller. “Tegelijkertijd zijn we van plan om ons huidige personeelsbestand van 450 hier in Hamburg de komende drie jaar te verdubbelen,” aldus Müller in het persbericht.

De nieuwe fashion-tech start-up About You werd vier jaar geleden in Duitsland gelanceerd en een jaar geleden in de Benelux. Het platform biedt naar eigen zeggen artikelen van 600 verschillende merken aan. De webwinkel verkoopt dames- en herenkleding van merken als Esprit, Pepe Jeans en Selected Femme en schoenen en accessoires van onder andere Steve Madden, Adidas en Aldo. About You groeit snel en streeft in FY2018/2019 naar een omzetstijging van 283 miljoen euro naar tussen de 450 en 480 miljoen euro.

Beeld: About You homepage screenshot