Michael Kors Holdings Limited, moederbedrijf van Michael Kors en sinds kort Jimmy Choo, zag de omzet in het tweede kwartaal stijgen met 5,4 procent. De omzet in deze periode bedroeg 1,15 miljard dollar (993 miljard euro), aldus de gerapporteerde kwartaalcijfers van de groep.

Brutowinst steeg met 7,2 procent naar 690 miljoen dollar. Het netto inkomen bedroeg 202,9 miljoen dollar in het tweede kwartaal.

”Dit is een tijd van transformatie voor Michael Kors Holdings Limited terwijl we onze wereldwijde luxe groep vestigen met de recente aankoop van Jimmy Choo,” aldus John D. Idol, CEO van het bedrijf. “We geloven dat de samenkomst van deze twee iconische merken onze groeimogelijkheden verder versterkt, onze product en geografische diversificatie laat toenemen en belangrijker nog een platform creëert voor volgende aankopen.” Idol vervolgt: “De resultaten van ons tweede kwartaal zijn beter dan verwacht en we zijn tevreden met de vooruitgang met ons strategische plan, Runway 2020. We geloven dat fiscaal jaar 2018 [het huidige boekjaar, red.] een transitiejaar voor het Michael Kors merk zal zijn, maar we geloven daarbij dat deze initiatieven onze financiële resultaten zullen stuwen.”

Michael Kors Holdings Limited zag de grootste omzettoename in Azië, waar de verkoop steeg met 30,4 procent naar een bedrag van 124 miljoen dollar (107 miljoen dollar). Europese omzet zag een stijging van 9,2 procent, de omzet in deze regio bedroeg 270,7 miljoen dollar. Amerika blijft de grootste markt voor de groep met een omzet van 751,9 miljoen dollar (649 miljoen euro), maar de markt zag de kleinste groei van de groep met 0,9 procent.

In het eerste halfjaar van het financiële boekjaar steeg de omzet met 1,1 procent naar 2,1 miljard dollar (1,8 miljard euro). Brutowinst steeg met 2,4 procent naar 1,27 miljard dollar (1,09 miljard euro).

In het gehele boekjaar verwacht het bedrijf nu een totale omzet 4,59 miljard dollar. Jimmy Choo draagt hier waarschijnlijk tussen de 215 en 225 miljoen bij. Verkoop bij gelijk aantal winkels voor Michael Kors dalen waarschijnlijk tussen de vier en zeven procent.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN