• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bevestigd: Birkenstock gaat de beurs op

Bevestigd: Birkenstock gaat de beurs op

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Campagne materiaal van Birkenstock's samenwerking met Fear of God. Credits: Fear of God x Birkenstock

Birkenstock betreedt de Amerikaanse beurs, zo blijkt uit een aanvraag tot beursgang die het Duitse bedrijf dinsdag deed.

Eerder deze zomer gingen er al geruchten rond over een mogelijke beursgang. Dat nieuws is met de aanvraag officieel bevestigd.

De aanvraag markeert volgens verschillende media, waaronder Reuters, een opleving van de Amerikaanse aandelenmarkt. Volgens gegevens van Dealogic brachten Amerikaanse beursintroducties dit jaar bijna het dubbele op van het bedrag dat in 2022 werd binnengehaald.

Hoewel Birkenstock bij de Amerikaanse toezichthouder op de effectenhandel geen financiële details over de beursgang weggaf, onthulde het wel dat de netto-inkomsten van de zes maanden eindigend op 31 maart met negentien procent stegen tot 644,17 miljoen euro en dat de winst met ruim 45 procent daalde tot 40,21 miljoen euro.

De beursgang kan Birkenstock een waarde geven van meer dan 8 miljard dollar (7,45 miljard euro), meldde Bloomberg News eerder. Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. en Morgan Stanley leiden het aanbod.

De beursgang komt nadat de populariteit van Birkenstocks afgelopen zomer een opleving onderging nadat Margot Robbie een roze versie van de schoen droeg in de Barbie film.

Ruim twee jaar terug verwierven participatiemaatschappij L Catterton en de familie-investeringsmaatschappij van miljardair Bernard Arnault een meerderheidsbelang in Birkenstock. Destijds werd het bedrijf op ongeveer 4 miljard euro gewaardeerd.

Als alles volgens plan verloopt, zal Birkenstock de markt betreden onder de "BIRK" ticker op de New York Stock Exchange.

beursgang
Birkenstock
Birkenstock GmbH & Co. KG