• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bevestigd: Carven gered door Icicle Paris Mode

Bevestigd: Carven gered door Icicle Paris Mode

Door Caitlyn Terra

12 okt. 2018

Licht aan de tunnel voor Carven. Het modehuis is gered door de Icicle Fashion Group co, ltd, zo maakt de groep bekend in een persbericht. Deze week doemden de geruchten al op dat Icicle de nieuwe eigenaar zou worden van het merk dat zich op het randje van faillissement bevond. Het Franse dochterbedrijf van de groep, Icicle Paris Mode, heeft het modehuis komt nu als winnaar uit de bus voor de overname.

De Icicle Fashion Group heeft het voornemen om Carven te herlanceren in Frankrijk, China en de internationale markt, aldus het persbericht. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, is niet bekend. “Door middel van deze overname kan modehuis Carven profiteren van de substantiële groei van de Icicle Group die kracht en synergie brengt voor de ontwikkeling,” aldus het bericht.

Carven zal onafhankelijk blijven op het gebied van de merkstrategie en ontwerp. Icicle meldt dat de ervaring van de groep in de Chinese markt op het gebied van ontwerp en collectie ontwikkeling tot know-how op het gebied van productie en distributie. “Dit zullen belangrijke aspecten zijn voor de uitbreiding van Carven in de toekomst,” aldus het bericht.