• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Bijna helft franchisers Runnersworld weg’

‘Bijna helft franchisers Runnersworld weg’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Van Runnersworld naar RunX: elf van de 24 franchisers willen weg van de keten, zo melden de ondernemers tegen het Financieele Dagblad. De franchisenemers zijn van mening dat ze onvoldoende vrijheid hebben in de formule van Runnersworld en dat het te weinig rendement oplevert.

De elf franchisenemers starten een eigen keten, RunX. Moederbedrijf Euretco de formule van Runnersworld verandert de komende tijd mede door een verbouwing van de winkels. De vertrekkende franchisenemers verwachten weinig van de ommekeer en willen er niet in investeren, zo meldt het FD. Daarbij zijn de ondernemers niet blij met de verwevenheid van Runnersworld met The Athlete’s Foot en Intersport, zo melden ze tegen de krant. Sinds de overname van Intersport kunnen de franchisenemers ‘bijna alleen nog maar kiezen uit de schoenen die Euretco inkoopt voor Intersport’, zo meldt de krant. Hierdoor kunnen de franchisenemers die nu vertrekken zich niet genoeg profileren als hardloopspecialist

In 2012 vertrokken al negen franchisers die toen Lopers Company hebben opgezet. Ook de Hardloopwinkel en Run2Day zijn opgericht door voormalige franchisenemers van Runnersworld. Volgens Jan Willem Juffer, directeur Sport bij Euretco, komt de toekomst van Runnersworld niet in gevaar wanneer de franchisenemers vertrekken. “Voor de ontwikkeling van de formule maakt het niet veel uit. We hebben altijd de ambitie gehad om te groeien. Die ambitie wordt nu nog sterker,” aldus Juffer tegen het FD.

Euretco
Franchise
Runnersworld
runx