• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Daka Sport trekt zich los van Intersport en gaat onder eigen naam verder

Daka Sport trekt zich los van Intersport en gaat onder eigen naam verder

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Daka Sport, het van oorsprong Rotterdamse familiebedrijf heeft besloten weer eigen koers te varen en zich los te trekken van de franchiseformule Intersport International Corporation. Dit heeft Jan-Peter Dankaart, directeur van het bedrijf, telefonisch aan FashionUnited bevestigd. Vanaf 1 november 2018 gaan alle vestigingen onder de naam Daka Sport volledig zelfstandig verder.

Daka Sport heeft een franchisecontract met Intersport sinds 2005 maar breidde deze in 2015, na de overname van Telstar Sports & Fashion, uit met meer filialen. Het bedrijf groeide mede door de retail dienstverlening van Intersport licentiehouder Euretco naar tien Intersport Daka-winkels en vier ‘eigen’ Daka-winkels verspreid over het hele land. In de officiële statement verklaart Daka Sport dat het werken vanuit twee formules als beperkend werd gezien en verdere groei belemmerd, waardoor is besloten de samenwerking met Intersport te beëindigen.

Daka Sport neemt afscheid van Intersport en Euretco

“De sportretailmarkt is na het aantrekken van de economie weer sterk in beweging en de toetreding van grote buitenlandse spelers, zowel fysieke ketens als pure online spelers, vraagt om slagkracht en duidelijkheid in onze positionering naar de consument,” licht Daka-directeur het besluit om verder te gaan zonder Intersport in het statement toe. “Daka Sport is een gerenommeerde speler op het gebied van wintersport en voert naast mode sportcollecties van de grote merken. Onze kracht zit in deze specifieke propositie en het zelfstandig ondernemerschap van ons familiebedrijf. Beide passen helaas niet meer bij de ontwikkeling van de Intersport formule. Tel daar de digitalisering van retail en onze ambitie om een landelijk speler van formaat te worden bij op en je ontkomt er niet aan om deze keuze, die ons de benodigde bewegingsvrijheid geeft, te maken.”

Het sportbedrijf maakt ook kenbaar dat het heeft besloten geen gebruik meer te maken van de retail dienstverlening van Intersport licentiehouder Euretco uit Hoevelaken. Dankaart in het bericht: “Wij hebben er echt alles aan gedaan om aansluiting te behouden bij Euretco, vooral vanwege de voordelen voor onze leveranciers, maar we hebben geen win-win kunnen realiseren. En dan moet je gaan voor eigen visie en koers.”

Vanaf 1 november moet het bedrijf zelfstandig zijn. Dankaart besluit: “We gaan er voor zorgen dat onze klanten en leveranciers van de overgang geen enkele hinder ondervinden.”

Over Daka Sport

Daka Sport is een van oorsprong Rotterdams familiebedrijf, in 1965 gestart door vader Peter Dankaart en zijn vrouw Anke. Daka heeft in veertien winkels verspreid over het hele land. Daka Sport heeft naast fysieke winkels ook een eigen webshop. Het bedrijf haalt zijn meeste omzetten uit de wintersport. Het sportbedrijf heeft ruim vierhonderd werknemers in dienst. Sinds het overlijden van Peter Dankaart in 2017 wordt het bedrijf geleid door zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia.

Beeld: Daka Sport Rotterdam Noord via website Daka Sport

Daka Sport
Euretco
Intersport