• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Birger Christensen Collective behaalt B Corp certificering

Birger Christensen Collective behaalt B Corp certificering

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Rotate SS25 show tijdens Kopenhagen Fashion Week. Het in Kopenhagen gevestigde modehuis Birger Christensen Collective heeft met trots zijn B Corp-certificering behaald. Credits: Polina Vinogradova

Het in Kopenhagen gevestigde modehuis Birger Christensen Collective, het moederbedrijf van Rotate en Remain, heeft zijn B Corp-certificering behaald. Dit meldt het bedrijf in een persbericht aan FashionUnited.

Wanneer een bedrijf een B Corp-certificaat krijgt, betekent dit dat het getest is op verschillende duurzaamheidspijlers. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar arbeidsomstandigheden, milieu-impact en duidelijke communicatie over strategie en aanpak.

Birger Christensen Collective heeft een score van 88,9 behaald. Ter vergelijking: Patagonia heeft een score van 166. Het Nederlandse merk Mud Jeans heeft een score van 124,7. Het Nederlandse modemerk Fabienne Chapot heeft een B Corp-score van 86,3.

Denise Christensen, CEO van Birger Christensen Collective, deelt: “B Corp is een essentieel netwerk dat zich richt op het transformeren van de wereldwijde economie ten behoeve van alle mensen, gemeenschappen en de planeet. Het erkend worden als partner is een mijlpaal voor Birger Christensen Collective en bevestigt de kernwaarden van ons bedrijf en onze voortdurende inspanningen om deze principes te bevorderen.”

De reis van het bedrijf richting duurzaamheid begon meer dan twee jaar geleden, zoals beschreven in hun duurzaamheidsstrategie voor 2025. Deze toewijding komt tot uiting in hun milieuvriendelijke praktijken, initiatieven om vrouwen in de mode-industrie te versterken, en het organiseren van diverse evenementen voor teamleden, leveranciers en klanten.

Hoewel de B Corp-certificering een belangrijke prestatie vertegenwoordigt, plant Birger Christensen Collective al de volgende fasen van zijn duurzaamheidsmissie. Toekomstige initiatieven omvatten het implementeren van productcertificering, traceerbaarheidsbeleid, het uitvoeren van milieu-audits van leveranciers, het starten van projecten voor koolstofreductie en meer inclusiviteit binnen collecties.

Lees ook:
B Corp
Birger Christensen Collective
Remain
Rotate