• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Birkenstock start beursgang op

Birkenstock start beursgang op

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Dior x Birkenstock, Jackie Nickerson

Het Duitse bedrijf Birkenstock Holding Limited heeft vandaag de lancering van haar beursgang aangekondigd. Birkenstock gaat met 32,3 miljoen gewone aandelen de beurs op. Het bedrijf biedt 10,8 miljoen gewone aandelen aan en de huidige eigenaar biedt er 21,5 miljoen, zo wordt bekendgemaakt in het persbericht.

Op dit moment wordt verwacht dat de introductieprijs tussen de 44 en 49 dollar (41,8 en 46,5 euro) per gewoon aandeel zal liggen. Birkenstock heeft een aanvraag ingediend voor een notering van haar gewone aandelen op de New York Exchange onder het symbool ‘Birk’, aldus het persbericht.

In de zomer van dit jaar gingen er al geruchten in de ronde over een mogelijke beursgang van Birkenstock in Amerika. Het Duitse schoenenbedrijf bevestigde zijn beursgang in september. De beursgang kan Birkenstock een waarde geven van zo'n 9,2 miljard dollar (8,74 miljard euro).

De beursgang komt nadat de populariteit van Birkenstocks afgelopen zomer een opleving onderging nadat Margot Robbie een roze versie van de schoen droeg in de Barbie film.

beursgang
Birkenstock
Birkenstock GmbH & Co. KG