• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bruuns Bazaar overgenomen door Hanssen Brands

Bruuns Bazaar overgenomen door Hanssen Brands

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Deense label Bruuns Bazaar heeft een nieuwe eigenaar: Hanssen Brands. Bruuns Bazaar, dat ook het merk BZR onder zijn hoede heeft, ging op 8 maart 2016 failliet. Dat melden diverse media.

Hanssen Brands heeft niet bekendgemaakt hoeveel de overname gekost heeft, maar zegt dat ze door de overname niet alleen de mogelijkheid krijgen om door te kunnen, maar ook om door te groeien en sterker te worden. Welke gevolgen de doorstart heeft voor winkels en medewerkers, is niet bekendgemaakt.

CEO Søren Hanssen zegt dat het streven is om een solide fundering neer te leggen voor Bruuns Bazaar, zodat het verder kan ontwikkelen als merk. “Onze ambitie is om de juiste partner te vinden die Bruuns Bazaar en BZR verder kan brengen, met respect voor wat de klanten verwachten van het merk op het gebied van kwaliteit en spirit, zoals deze bedacht is door Bjørn en Theis Bruun,” laat hij in een persbericht weten.

De overname past volgens de CEO goed in de lange termijnstrategie van Hanssen Brands, die graag een groot portfolio van internationale merken wil creëren. Hanssen Brands is tevens aandeelhouder in de IC Group, waar ook Scandinavische merken als Tiger of Sweden, Peak Performance en Malene Birger onder vallen.

Doorstart voor Bruuns Bazaar dankzij Hanssen Brands

Begin maart maakte Bruuns Bazaar zelf bekend dat het merk failliet was gegaan. Hoewel het modehuis in staat was om de financiële verplichtingen te minderen en het al halverwege een turnaround was, lukte het Bruuns Bazaar niet om ‘voldoende financiering op lange termijn veilig te stellen voor het tweede deel van het herstructureringsplan’. De extra middelen waren nodig voor de ontwikkeling van marketing en verkoop. Toen die niet gerealiseerd konden worden, zag Bruuns Bazaar geen andere optie dan faillissement aan te vragen.

Ondanks de ‘bereidheid van eigenaren om bij te dragen’ was er geen ‘financiële oplossing voor de lange termijn' gevonden, stelde Bruuns Bazaar in een statement. Het Deense bedrijf bood zijn excuses aan tegenover ‘de efficiënte medewerkers en zakelijke partners in binnen- en buitenland’.

Bruuns Bazaar is in 1994 opgericht door de broers Theis en Bjørn Bruun. Het label staat bekend om de Scandinavische minimalistische stijl en is al lange tijd een van de bekendste labels uit de Deense modewereld. Bruuns Bazaar maakte deel uit van Scandinavian Designers Group, waar ook Baum und Pferdgarten en Six Ames toebehoren. Die twee merken werden niet beïnvloed door het faillissement.

Bruuns Bazaar
Hanssen Brands