• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Canada Goose topman noemt Q3 resultaten indrukwekkend

Canada Goose topman noemt Q3 resultaten indrukwekkend

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Canada Goose Holdings Inc. heeft zijn cijfers voor het derde kwartaal van boekjaar 2019 gepresenteerd. De totale omzet van het Canadese modebedrijf steeg met 50,2 procent tot 399,3 miljoen Canadese dollar (266,3 miljoen euro) of 49 procent naar 265,9 miljoen Canadese dollar (177,3 miljoen euro) op basis van constante wisselkoersen. De EBITDA steeg 59,6 procent tot 151,1 miljoen Canadese dollar (100,8 miljoen euro).

De wholesale-omzet kwam uit op 164 miljoen Canadese dollar (109,4 miljoen euro), het jaar ervoor was dit 134,2 miljoen Canadese dollar (89.5 miljoen euro). De stijging schreef het modebedrijf toe aan de hogere orderwaarden van bestaande partners. Gunstige wisselkoersen en de overname van de activiteiten van Baffin Inc. in november 2018 droegen eveneens positief bij aan de omzet.

Dani Reiss, president en chief executive officer noemt de resultaten indrukwekkend. In het persbericht verklaart de topman: “Boekjaar 2019 wordt weer een jaar van indrukwekkende resultaten. In ons piekverkoopseizoen bleven we leveren waar en wanneer het het belangrijkst is, terwijl we tegelijkertijd onze basis voor toekomstig succes op het wereldtoneel versterken. We hebben met succes nieuwe markten betreden, een nieuw product geïntroduceerd en we hebben een grotere capaciteit om aan de groeiende vraag in beide kanalen te voldoen. We hebben nog steeds veel vertrouwen in de lange weg die we voor ons hebben."

 

Beeld: Canada Goose

Baffin
Canada Goose
Canada Goose Holdings Inc
Danie Reiss
Q3 2019