• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Canada mikt op opbrengst van 275 miljoen dollar bij beursgang

Canada mikt op opbrengst van 275 miljoen dollar bij beursgang

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Komende week, op donderdag, maakt Canada Goose de stap naar de beurs. Het modebedrijf, dat bekend staat om de donsjassen, zou een bedrag van 274,9 miljoen dollar kunnen ophalen.

Canada Goose start met een marktwaarde van 33 miljard dollar. De aandelen gaan tussen de 14 (9,87 euro) en 16 Canadese dollar (11,28 euro) kosten en het bedrijf is van plan om 7,1 miljoen aandelen op de markt te brengen. Daarnaast zullen CEO Dani Reiss en investeerder Bain Capital nog eens 12,9 miljoen aandelen aanleveren. Inclusief overtoewijzingen kunnen er zo’n 23 miljoen aandelen verkocht worden. Met de opbrengst hoopt Canada Goose een deel van het verlies af te lossen.

In december 2013 verwierf Bain Capital een meerderheidsbelang van 70 procent in het bedrijf. Bain zal nog steeds een controlerend belang hebben in de onderneming na de beursgang; zo’n 10 procent van het bedrijf zal verkocht worden via de beurs. Canada Goose hoopt dat de beurswaarde van het bedrijf wordt geschat op 2 miljard dollar (1,9 miljard euro).

Beeld: Canada Goose Facebook

Canada Goose