• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Carven zet mannenlijn ‘on hold’ en Barnabé Hardy vertrekt

Carven zet mannenlijn ‘on hold’ en Barnabé Hardy vertrekt

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het modelabel Carven heeft de mannenlijn ‘on hold’ gezet en gaat zich op de vrouwenlijn focussen. De ontwerper van de mannenlijn, Barnabé Hardy, zal naar verwachting eind van de maand vertrekken. Dat meldt WWD.

“Barnabé Hardy is de ziel van de mannencollectie van Carven geweest sinds 2015. Het was een buitengewoon inspirerende samenwerking, en we wensen hem veel succes in zijn streven naar nieuwe projecten in de toekomst,” zegt CEO Sophier de Rougemont in een statement tegen WWD. Er zijn geen details bekendgemaakt over strategiewijziging.

De Rougement kwam in mei 2016 aan boord bij Carven. Ze is een van de veteranen van de Bluebell Group, die onlangs een meerderheidsbelang nam in het Franse modehuis.De Bluebell Group, die gevestigd is in Hongkong, had al een minderheidsbelang. Het bedrijf distribueert mode, parfum en meer in heel Azië, en De Rougemont was eerder al de fashion director bij Carven.

Het modehuis Carven werd in 1945 opgericht door de Franse couturier Madame Carven . Zij overleed in 2015. Nadat het modehuis in 2008 werd overgenomen door Société Béranger kreeg het merk een moderne make-over. Artistiek directeur Guillaume Henry profileerde Carven als hip, hedendaags merk. Sinds Henry overgestapt is naar modehuis Nina Ricci, worden overgenomen door een team van drie ontwerpers: Martial Alexis en Adrien Caillaudaud voor de vrouwenlijn en Hardy voor de mannencollecties.

"Ik zal altijd een diepe genegenheid voor Carven houden en ik ben zeer dankbaar dat het bedrijf mij deze kans heeft gegeven te ontwerpen voor een legendarische Franse modehuis," zei Hardy in een reactie aan WWD.

Carven