• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CBS: Consumentenvertrouwen blijft in juli min of meer gelijk

CBS: Consumentenvertrouwen blijft in juli min of meer gelijk

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het consumentenvertrouwen onder Nederlanders verandert in juli nauwelijks, zo meldt het CBS. De indicator ligt in juli op -26. Dat is een fractie hoger dan in juni; toen lag de indicator op -26. Een consumentenvertrouwen van -26 is vooralsnog ver onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar: dat ligt op -5.

Ook de koopbereidheid blijft in juli nagenoeg gelijk. Deze stijgt van -11 naar -10. Consumenten zijn negatiever over de financiële situatie van de afgelopen twaalf maanden, maar positiever over de vooruitzichten voor het komende half jaar; die deelindicator steeg van -10 naar -6. Ook vinden consumenten juli een betere tijd voor het doen van grote aankopen. Die deelindicator staat in juli op -22, ten opzichte van -29 in juni.

Consumenten zijn een klein beetje positiever over het economisch klimaat. Die deelindicator verschoof van -52 naar -51. Er bestaat vooral meer optimisme over het economisch klimaat in de komende twaalf maanden, met een deelindicator van -35 in juli tegenover -47 in juni.

CBS
Centraal Bureau voor de Statistiek
Consumentenvertrouwen