• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CBS: verkoop kledingwinkels daalt, opnieuw groei online omzet

CBS: verkoop kledingwinkels daalt, opnieuw groei online omzet

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De detailhandel heeft in de maand april evenveel omgezet als dezelfde maand in 2015. Dat heeft het CBS bekendgemaakt. Daarbij waren de verkopen 0,1 procent lager en bleven de prijzen gelijk. De omzet is negatief beïnvloed doordat Pasen dit jaar in maart viel. Daarentegen had de samenstelling van koopdagen een positief effect op de omzet.

April had in 2016 een vrijdag en zaterdag meer en een woensdag en donderdag minder dan in 2015. Na correctie hiervoor komt de omzet lager uit dan een jaar eerder.

Winkels in de non-foodartikelen boekten in april 0,8 procent minder omzet dan een jaar eerder. Er gingen 1,6 procent minder spullen over de toonbank, terwijl de prijzen 0,8 procent hoger lagen in verlijking met vorig jaar. Kledingwinkels behaalden minder omzet. Tot nu toe wisten kledingzaken alleen in maart van dit jaar een lichte omzetstijging te realiseren.

De online omzet is opnieuw gegroeid. In april heeft de detailhandel online bijna 15 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Deze stijging is minder sterk dan in de eerste drie maanden van 2016, waarin de omzet gemiddeld met ruim 22 procent groeide.

De online omzet van multi-channel winkels groeide in april met 7,5 procent. Een stijging van bijna 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Beeld: CBS

CBS
Centraal Bureau voor de Statistiek
Detailhandel
omzet online
omzetdetailhandel