• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Claire’s ziet omzet met 2 procent stijgen

Claire’s ziet omzet met 2 procent stijgen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Claire’s Stores, de accessoires keten die afgelopen maart chapter 11 bescherming aanvroeg, heeft de voorlopige jaarcijfers van vorig jaar bekend gemaakt. De keten rapporteert een omzettoename van 2 procent.

De netto omzet bij de keten steeg naar 1,3 miljard dollar (1,051 miljard euro). Het netto inkomen kwam neer op 35,2 miljoen dollar (28,4 miljoen euro) dankzij een belastingvoordeel. In Noord-Amerika steeg de omzet met 1,5 procent en in Europa lag de groei iets hoger met een percentage van 1,9 procent. In het vierde kwartaal lag de omzetgroei een stuk hoger, op 6,4 procent. In het kwartaal behaalde de accessoires keten een omzet van 406,8 miljoen dollar (328 miljoen euro).

“We zijn tevreden dat het herstructureringsproces verloopt zoals gepland met weinig impact voor de klanten,” aldus Ron Marshall, CEO van Claire’s Stores. Het bedrijf vroeg in maart chapter 11 bescherming aan, dat lijkt op het Nederlandse uitstel van betaling. In Nederland leidt dit vaak tot een faillissement terwijl in Amerika dit vaak voor een een succesvolle herstructurering zorgt. Claire’s Stores heeft met verschillende crediteuren een overeenkomst bereikt om een schuld van 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro) te herstructureren. Het bedrijf verwacht nog tot september gebruik te maken van de rechterlijke bescherming. De aanvraag voor het uitstel van betaling heeft geen invloed op de zaken in Canada, Europa en Groot-Brittannië zo meldde het bedrijf al eerder.

“Onze onderliggende zaken zijn betrouwbaar en de stappen die we maken zullen de schuld op onze balans substantieel verminderen zodat het succes van Claire’s op de lange termijn wordt verzekerd. We zien er naar uit om hieruit te komen als een gezonder en meer winstgevend bedrijf - een bedrijf dat makkelijk zich kan aanpassen aan de veranderende dynamiek van het retail landschap en dat een sterke partner is voor leveranciers, partners en franchisers.”

 

Claire's Stores