Coach Inc. koopt Kate Spade & Co. voor 2,2 miljard euro

Luxe modehuis Coach heeft bekendgemaakt modemerk Kate Spade & Co te kopen voor 2,2 miljard euro. Coach had de pijlen al eerder op het merk gericht, maar stelde de koop toen nog uit.

"Kate Spade heeft een uniek en gedifferentieerde marktpositie met een breed lifestyle assortiment en is bekend bij consumenten, specifiek bij millenials,” zegt Victor Luis, Chief Executive Officer van Coach Inc, in een statement. “Via deze aankopen creëren we het eerste New Yorkse modehuis met moderne luxe lifestyle merken, gedefinieerd door authentieke, kenmerkende producten en innovaties in de mode. Daarbij geloven we dat Coach’s uitgebreide kennis in het openen van en opereren met gespecialiseerde retailwinkels wereldwijd, en het opbouwen van een merk in internationale markten, Kate Spade kan helpen om globale groeipotentie aan te boren. We zijn zeker dat deze combinatie ons gehele platform zal versterken en een extra middel is om duurzame groei op de lange termijn te realiseren.”

Het bedrijf verwacht daarnaast de komende drie jaar 50 miljoen Amerikaanse dollar te besparen door efficiëntie in de operationele werkzaamheden, een verbeterde schaal en inventaris management, samen met de optimalisering van de productieketen van Kate Spade. Om Kate Spade voor de lange termijn klaar te stomen meldt Luis dat veranderingen doorgevoerd zullen worden in de groothandel en minder online flash sales zullen plaatsvinden.

Beeld: Kate Spade Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN