• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Cora Kemperman maakt mogelijk een doorstart

Cora Kemperman maakt mogelijk een doorstart

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De failliete modeketen Cora Kemperman maakt mogelijk een doorstart. Er zouden veel geïnteresseerde partijen zijn voor een eventuele overname van de damesmodezaak. Dat heeft curator Marjolein Oonk-Palland aan Nu.nl laten weten.

Cora Kemperman werd eerder deze maand failliet verklaard. Alle vijf de winkels in Nederland en België, met uitzondering van het Amsterdamse filiaal dat al voor het faillissement werd gesloten, zijn nog geopend. De webwinkel van de modeketen is wel offline gehaald.

Meerdere partijen hebben volgens Oonk-Palland interesse getoond in een overname van de failliete modeketen. “Ik zou zeggen dat één partij serieus is geïnteresseerd. Met hen onderzoeken we nu de mogelijkheid om alle filialen open te houden,” aldus de curator. Wie de betreffende partij is, wil Oonk-Palland volgens Nu.nl niet vertellen. “Maar het is een partij met veel ervaring in de retail, en specifiek in de mode.” Deze partij spreekt ook met de aparte curator die over de Belgische filialen van Cora Kemperman gaat.

Volgens Oonk-Palland moet er snel worden geschakeld, omdat het personeel niet eindeloos kan worden doorbetaald. Als Cora Kemperman blijft bestaan, moeten de nieuwe collecties bovendien in augustus in de winkels hangen. Deze moeten nog worden geproduceerd.

Binnen nu en twee weken moet blijken of de onderhandelingen leiden tot een definitieve overeenkomst. “Komen we er voor die tijd niet uit, dan is het einde verhaal voor het merk Cora Kemperman,” aldus Oonk-Palland.

Beeld: Cora Kemperman

Cora Kemperman
doorstart
Faillissement