• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Cowboy’s Belt vraagt uitstel van betaling aan

Cowboy’s Belt vraagt uitstel van betaling aan

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het bedrijf Cowboy’s Belt B.V. heeft surseance aangevraagd bij de rechtbank van Amsterdam. Paul van den Berg is aangesteld als bewindvoerder. Dat meldt Faillissementsdossier.nl.

Het faillissement is uitgesproken op 9 mei. Zowel Cowboy’s Belt als de bewindvoerder waren niet bereikbaar voor commentaar.

Eind 2015 ging het merk nog een ‘nieuwe fase’ in, waarbij Cowboy’s Belt afscheid nam van het imago als groothandelpartij en het premium merk Amsterdam Cowboys in de markt zette. Amsterdam Cowboys is een aanvulling op het merk Cowboy’s Belt en biedt een breder assortiment aan lifestyleproducten voor een hoger segment, met onder andere schoenen en woonaccessoires. Het nieuwe merk werd op 1 december geïntroduceerd.

Om de nieuwe koers te financieren maakte het lederwarenbedrijf gebruik van crowdfunding. Via het Collin Crowdfund platform wist het bedrijf in 1 uur en 40 minuten 352.000 euro op te halen, voornamelijk via zakelijke en particuliere investeerders. Daarnaast legden relaties uit het eigen netwerk nog eens 47.500 euro in. Creatief directeur en mede-eigenaar Mieke Brouwer liet tevens weten ‘meer energie te steken in duurzaamheid en eersteklas kwaliteit van de producten’. Om dat te kunnen garanderen, verplaatste het bedrijf de productie van lederwaren van India naar Mexico, waar de duurzame fabricage in eigen beheer kon worden uitgevoerd.

Beeld: Cowboy’s Belt

cowboy’s belt