• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Crocs ziet verkoop met 4.4 procent dalen in Q1

Crocs ziet verkoop met 4.4 procent dalen in Q1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Schoenenmerk Crocs zag de verkoop licht dalen in het eerste kwartaal. In totaal werd voor een waarde van 245 miljoen euro aan producten verkocht, een daling van 4.4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2016.

“Tijdens het eerste kwartaal van 2017, hebben we ons strategische plan doorgezet om het bedrijf en het merk te versterken,” aldus Gregg Ribatt, CEO van Crocs in een statement. “We werken snel om ons SG&A reductie-plan te implementeren en vanwege dit plan hebben we 16 winkels gesloten tijdens het eerste kwartaal en hebben overeenstemming gevonden om 24 winkels in beheer van het bedrijf over te dragen aan distributeurs in het tweede kwartaal van 2017.”

Crocs behaalde in Q1 een netto-inkomen van 11 miljoen dollar (10 miljoen euro), 1 miljoen dollar meer dan het eerste kwartaal in 2016.

Het bedrijf heeft de verwachting voor de omzet over het gehele jaar bijgesteld. In eerste instantie dachten ze een gelijke omzet te behalen, maar hebben dit nu veranderd naar een kleine daling. Voor het tweede kwartaal verwacht Crocs een omzet tussen de 305 en 315 miljoen dollar (280 en 289 miljoen euro).

Beeld: Crocs Facebook

Crocs