• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Curator Perry Sport en Aktiesport klaagt banken aan

Curator Perry Sport en Aktiesport klaagt banken aan

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Toni van Hees, de curator van Perry Sport en Aktiesport, is boos op de vier banken van de failliete ketens en spant daarom een kort geding aan. Dat meldt NOS.

De banken hebben een dag voor het uitbetalen van het salaris de stekker uit de financiering getrokken, maar willen nu wel de volledige omzet van de winkels opeisen. "De banken hebben de geldkraan dichtgedraaid terwijl ze wisten dat het personeel toch wel zou doorwerken", zegt curator Van Hees tegen NOS. "Dus de mensen in de winkels verdienen nu geld voor de banken terwijl die banken geen salaris meer wilden betalen. Veel mensen zijn daardoor in de problemen gekomen.” Volgens de curator gaat het om ‘zeer loyale werknemers met een bescheiden salaris die nu hun huur niet kunnen betalen of zelfs geen geld hebben voor de bus naar het werk’.

De banken waar het om gaat zijn Rabobank, ING, Deutsche Bank en de Amerikaanse Bank Merrill Lynch. Op basis van hun pandrecht menen de banken recht te hebben op de volledige omzet. In een reactie laat Rabobank weten ‘niet te kunnen reageren in een lopende zaak’.

De curator wil dat er zoveel mogelijk van de opbrengst naar de boedel vloeit, die straks verdeeld zal worden onder de schuldeisers. Ook het UWV, dat nu de salarissen moet gaan betalen, valt daaronder. Volgens Van Hees hebben de banken slechts recht op een deel van de inkoopwaarde van de voorraad in plaats van de verkoopwaarde.

Het personeel van Perry Sport en Aktiesport heeft nog steeds geen salaris over februari ontvangen, maar dat wordt waarschijnlijk rond 11 maart uitgekeerd door het UWV.

De gesprekken over een mogelijke overname zijn nog steeds gaande. Woensdag werd bekend dat er twintig geïnteresseerde partijen in beeld waren, waarvan er negen een bod hebben uitgebracht. Onder de overnamekandidaten bevinden zich zowel winkelondernemers en investeerders, uit binnen- en buitenland.

Aktiesport
Perry Sport
USG