• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Curatoren V&D hoopvol over doorstart met minstens 35 V&D-winkels

Curatoren V&D hoopvol over doorstart met minstens 35 V&D-winkels

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De curatoren van warenhuis V&D zijn positief gestemd over een doorstart met Cool Investments. De gesprekken met Cool Investments lopen voorspoedig en ze werken aan een doorstart met tenminste 35 V&D-winkels, laten ze in een persbericht weten.

Er is woensdag constructief overlegd tussen een aantal verhuurders van de V&D-warenhuizen, Cool Investments en de curatoren van V&D en La Place. Daar is gesproken over ‘een duurzame oplossing voor de huisvesting van de circa 45 warenhuizen die Cool Investments wil doorstarten’. Volgens de curatoren is er goede vooruitgang geboekt. De betrokken partijen hebben afgesproken dat er binnen 3 dagen onvoorwaardelijk overeenstemming moet bestaan over de uitgangspunten voor tenminste 35 locaties.

De financiering voor de doorstart van V&D door Cool Investments is bijna rond. De financieringsaanvraag bij de bank loopt voorspoedig, zeggen de curatoren. Ze laten weten ‘hoopvol te zijn dat hiermee een succesvolle doorstart van een zeer groot deel van de V&D-warenhuizen dichterbij is gekomen’. Gisteren meldden anonieme bronnen aan Duitslandnieuws.nl dat Roland Kahn juist in de problemen zou zitten met de financiering .

De interesse van Cool Investments werd vorige week bevestigd. Als het aan Roland Kahn ligt wordt het hernieuwde concept van V&D voortgezet. Het zou betekenen dat een groot gedeelte van het personeel van V&D zijn baan kan behouden. Het plan moet op korte termijn rond zijn, want volgende week stopt het UWV met het uitbetalen van de salarissen. Anders zou het betekenen dat de winkels van V&D op dinsdag 16 februari hun deuren sluiten.

Hudson’s Bay maakt ook plannen: met of zonder V&D

Het Canadese Hudson’s Bay aast ondertussen nog steeds op de panden van V&D. Op termijn wil het warenhuisbedrijf zeker 60 winkels in Nederland openen, ongeacht een doorstart van V&D. De panden van V&D komen daarbij goed van pas, en een samenwerking met La Place behoort ook tot de mogelijkheden.

Hudson’s Bay heeft de ambitie om een van de grootste warenhuisketens van Nederland te worden. Het Canadese warenhuisconcern wil zowel vestigingen van het Belgische Galeria Inno als een aantal 'Saks Fifth Avenue Off 5th'-winkels openen. “Als onderdeel van onze groeistrategie onderzoeken wij al een tijd de mogelijkheid een select aantal Europese landen te betreden. Daar hoort Nederland zeker bij,” laat bestuursvoorzitter Richard Baker van Hudson’s Bay aan de Volkskrant weten. Dat idee speelde overigens al langer, maar toen V&D faillissement aanvroeg, was er goede kans voor het Canadese warenhuis. Sindsdien voert het bedrijf gesprekken met vastgoedeigenaren, architecten en aannemers. Er zijn ook al deals gesloten, maar de inhoud daarvan is onbekend. De eerste filialen zullen begin 2017 geopend worden.

Hudson’s Bay heeft al voet aan de grond gezet in Europa: het warenhuisbedrijf heeft 16 winkels van het merk Galerio Inno in België. Tevens heeft de keten 137 vestigingen van het Duitse Kaufhof overgenomen. De overname van V&D-panden zou de positie in Noordwest-Europa kunnen versterken.

V&D